ANDREJEVA RAZBILA DRUGU TENISERKU SVETA: Čudo iz Rusije u polufinalu Rolan Garosa

Autor:

Sport

05.06.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Beloruskinje Arine Sabalenke slavila sa 6:7 (5:7), 6:4, 6:4.

ANDREJEVA RAZBILA DRUGU TENISERKU SVETA: Čudo iz Rusije u polufinalu Rolan Garosa

Foto: Tanjug/AP

Ruskinja Mira Andrejeva iznenadila je teniski svet plasmanom u polufinale Rolan Garosa, ostvarivši najbolji rezultat u karijeri na gren slem takmičenjima. U četvrtfinalu je savladala drugu teniserku sveta, Beloruskinju Arinu Sabalenku, rezultatom 6:7 (5:7), 6:4, 6:4 u meču koji je trajao dva sata i 29 minuta.

Andrejeva, koja se nalazi na 38. mestu VTA liste, uspela je da nadigra znatno bolje rangiranu protivnicu i time pokazala svoju izuzetnu igru i mentalnu snagu. Ovaj podvig će joj sigurno doneti veliko samopouzdanje za nastavak takmičenja.

U polufinalu Andrejevu očekuje susret sa Italijankom Jasmin Paolini, koja je takođe ostvarila zapažen uspeh u četvrtfinalu pobedivši Elenu Ribakunu iz Kazahstana rezultatom 6:2, 4:6, 6:4. Očekuje se da će ovo biti neizvestan meč u kojem će Andrejeva pokušati da nastavi sa iznenađenjima i plasira se u finale.

Pored Andrejeve i Paolini, plasman u polufinale Rolan Garosa su izborile i Poljakinja Iga Švjontek i Amerikanka Koko Gof. Ovo obećava uzbudljive mečeve u nastavku turnira, sa mladim teniserkama koje imaju priliku da pokažu svoj talenat i iznenade iskusnije protivnice.

Mira Andrejeva je definitivno zaslužila pažnju svetskog teniskog auditorijuma svojim izvanrednim nastupom na ovogodišnjem Rolan Garosu. S nestrpljenjem se očekuje njen naredni meč i mogući dalji uspesi na ovom prestižnom turniru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading