OLGA NIJE USPELA: Danilovićeva ispala sa Rolan Garosa od Čehinje!

Autor:

Sport

02.06.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nažalost Srpkinja ostala bez četvrtfinala.

OLGA NIJE USPELA: Danilovićeva ispala sa Rolan Garosa od Čehinje!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska teniserka, Olga Danilović nije usepla da se plasira u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je izgubila od Markete Vondrošuove sa 2:0 (4:6/2:6). Meč je obeležila neizvesnost i kontroverzna situacija koja je uticala na tok susreta.

Danilovićeva je sjajno otvorila meč, vodeći sa 3:0 i ostvarivši brejk u drugom gemu. Međutim, prednost se smanjila na 4:1, a zatim na 4:3, pre nego što je došlo do sporne situacije. Naime, Sudija nije video čist poen Olge Danilović, što je dovelo do žestoke rasprave sa arbitrom. Odluka se nije promenila, a Vondrušova je uspela da iskoristi situaciju, osvojivši brejk za 5:4 i kasnije set.

Čehinja Marketa Vondrušova uspela je da iskoristi momentum iz prethodnog seta i odmah na startu drugog seta ostvarila je brejk. Danilovićeva nije uspela da iskoristi tri brejk lopte, a Vondrušova je sigurno privela meč kraju, osvojivši drugi set sa 6:2.

Vondrušovu u četvrtfinalu Grend slema u Parizu očekuje i meč protiv Ige Švjontek.

 2:6 Ogla nije uspela, Vondrušova ide dalje!

2:5 Olga je napravila grešku na mreži, a potom je i Vondrušova poslala loptu u aut. Potom je Danilovićeva ponovo poklonila poena protivnici, kada nije uspela da prebaci mrežu. Nova greška Ogle i gem pripada Vondrošuvoj.

2:4 Danilovićeva nije uspela da parira Čehinji, šalje loptu u aut.

2:3 Agresivna igra obe teniserke, koje su imale nekoliko razmena dugih lopti, ali je Danilovićeva pogrešila, a odmah nakon toga pogodila as. Imala je šansu Olga gem loptu, ali joj Čehinja nije dozvolila da dođe do poena. Uspeva Srpkinja da smanji prednost i došla do veoma važnog poena.

1:3 Olga je gubi gem od Vondrušove.

1:2 - Konačno gem za Srpkinju! 

0:2 - Čehinja je potvrdila brejk.

0:1 - Olga je u kontra-ritmu. Odavno nije osvojila gem. Prvi u drugom setu izgubila je rutinski, pa Vondrušova vodi sa 1:0 i servira.

DRUGI SET

4:6 - Kraj prvog seta. Vondušova vodi sa 1:0.

4:5 - Velika šteta! Potpuni preokret u Parizu. Danilovićeva je izgubila gem na svoj servis i na pragu je da izgubi prvi set.

4:4 - Drama! Marketa se vratila u meč, sada je egal nakon rutinski osvojenog servis-gema.

4:3 - Čehinja vraća brejk i neizvesnost u meč. Sada servira za izjednačenje.

4:2 - Ne da se šampionka Vimbldona. Počela je da igra agresivnije i snažnije.

4:1 - Strašan tenis igra Olga. Vodi sa 4:1 i blizu je osvajanja prvog seta.

3:1 - Prvi servis-gem osvaja Vondrušova i smanjuje zaostatak.

3:0 - Potvrđen brejk. Srpkinja igra kao u transu.

2:0 - Bravo, bre! Danilovićeva pravi brejk već na startu.

1:0 - Meč je počeo. Ogla siguran na svoj servis i vodi.

PRVI SET

TOK MEČA

Spkinja je bila prezadovoljna nakon plasmana u četvrto kolo.

Volim da igram ovde, bila sam u trećem kolu prošle godine. Obožavam šljaku, obožavam Pariz, ovo mi znači sve na svetu. Juče sam tako kasno završila, znala sam da moram da se saberem koliko god je moguće, da spavam. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka i treniram. U tenisu se nekada i pati, to je deo ovog sporta - istakla je Olga.

Vondrušova kaže je da Danilovićeva sjajna teniserka i da je sve moguće u tom meču.

 - Gledala sam njen meč pošto sam igrala posle toga. Zaista dobar duel, Olga je sjajna igračice, biće veoma teško protiv nje na šljaci. Nalazi se u odličnoj formi, znam je od kad je bila juniorka. Ulazimo u drugu nedelju turnira, četvrta je runda, tako da je sve moguće - rekla je Vondroušova.

Ćerka Predraga Saše Danilovića je dosad zaradila 280 poena, ali i ček na 250.000 evra. 

Danilovićeva beleži najbolji grend slem nastup u karijeri. Posle prolaska kroz kvalifikacije i prvo kolo, morala je megdan Danijel Kolins, desete teniserke sveta, koju je pobedila posle preokreta. Potom je, takođe nakon preokreta, eliminisala hrvatsku igračicu Donu Vekić nakon što je u prvom setu izgubila sa 6:0, ali je uspela da se izdigne i napravi novu senzaciju. 

Biće to treći susret naše predstavnice (125. na VTA listi) i prošlogodišnje šampionke Vimbldona (6. pozicija), a prethodna dva dobila je Čehinja.

Srpkinja i njena rivalka, šampionka Vimblodona, prve izlaze na teren u današnjem programu. Meč je zakazan za 11 časova na stadionu "Suzan Lengle" uz direktan TV prenos na Eurosportu.

Poštovani čitaoci dobar dan, pratite tekstualni prenos uživo između Olge Danilović i Markete Vondušove na Rolan Garosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading