NOVAKOVA DRUGARICA SUVERENO DO NAREDNOG KOLA! Sabalenka rutinski do ČETVRTFINALA!

Autor:

Sport

03.06.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arina nastavlja da grabi ka prvoj Grend slem tituli u Parizu.

NOVAKOVA DRUGARICA SUVERENO DO NAREDNOG KOLA! Sabalenka rutinski do ČETVRTFINALA!

Foto: Tanjug/AP

Beloruska teniserka Arina Sabalenka ostvarila je novi trijumf na Rolan Garosu, plasiravši se u četvrtfinale nakon ubedljive pobede nad Amerikankom Emom Navaro rezultatom 2:0 (po setovima 6:2, 6:3).

Trenutno druga igračica WTA liste je pokazala izvanrednu igru i dominirala tokom celog meča, obezbedivši sebi mesto u narednoj fazi turnira.

U četvrtfinalu će se velika prijateljica Novaka Đokovića sastati sa pobednicom duela između tinejdžerke iz Rusije, 17-godišnje Mire Andrejeve i Varvare Gračeve iz Francuske, što će biti izazov za obe teniserke, ali i prilika da potvrde dobre rezultate protiv dvostruke šampionke Australijan opena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ema Navaro

Plasman u četvrtfinale drugog po redu Grend slema su takođe ostvarile i Italijanka Jasmin Paolini preokretom u meču sa Ruskinjom Elinom Avenisjan (4:6:, 6:0, 6:1) i Elena Ribakina iz Kazahstana koja je bila bolja od Ukrajinke Eline Svitoline (6:4, 6:3), što nagoveštava da će naredni susreti biti veoma uzbudljivi i neizvesni.

Očekuje se da će Sabalenka nastaviti sa izvanrednim performansama u narednim mečevima, što bi moglo da joj donese značajan uspeh na ovom prestižnom turniru.

Titulu u Parizu brani prva teniserks sveta Iga Švjontek iz Poljske, koja je prošle sezone bila bolja od Čehinje Karoline Muhove. Poljakinja je u dosadašnjem toku takmičenja, u prethodna četiri meča izgubila samo jedan set, od Japanke Naomi Osake, ali je ipak slavila rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading