VELIKO IZNENAĐENJE U PARIZU! Ovo se nije dogodilo 20 godina! Demon ispisao ISTORIJU!

Autor:

Sport

03.06.2024

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski teniser Aleks de Minor plasirao se u četvtfinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Rusa Danila Medvedeva rezultatom 3:1 (4:6, 6:2, 6:1, 6:3).

VELIKO IZNENAĐENJE U PARIZU! Ovo se nije dogodilo 20 godina! Demon ispisao ISTORIJU!

Foto: Tanjug/AP

Aleks De Minor je ostvario tako svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu i drugo četvrtfinale na Gren slem turnirima u karijeri i postao prvi Australijanac koji se posle 20 godina plasirao među osam u Parizu!

Ova pobeda predstavlja veliki uspeh za mladog tenisera, a posebno je impresivna činjenica da je uspeo da nadigra jednog od najvećih favorita za plasman u samu završnicu Otvorenog prvenstva Francuske.

U meču koji je trajao četiri seta, De Minor je pokazao izuzetnu mentalnu i fizičku spremnost, uspevajući da preokrene rezultat u svoju korist nakon što je izgubio prvi set. Njegova upornost i borbenost doveli su do toga da Danil Medvedev, koji se smatra jednim od favorita za osvajanje turnira, izgubi kontrolu nad mečom.

 

 

S druge strane, poraz od De Minora predstavlja razočaranje za Medvedeva, koji nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat na Rolan Garosu kada je stigao do četvrtfinala. Ovaj neuspeh pokazuje da čak i najbolji teniseri mogu doživeti iznenađujuće kikseve i da tenis uvek nosi iznenađenja na najvećim takmičenjima.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Pobeda nad Medvedevim nagoveštava da De Minor može postići značajan uspeh na ovogodišnjem Rolan Garosu. Njegov sledeći protivnik u četvrtfinalu biće izuzetno motivisan da ga zaustavi u daljem napretku, ali ovaj mladi australijski teniser definitivno pokazuje da je spreman da se suprotstavi svim izazovima na terenu u Bulonjskoj šumi.

Pobeda Aleksa de Minora nad Danilom Medvedevim predstavlja jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri do sada. Njegov rival u borbi za plasman u polufinale biće bolji iz duela Aleksandera Zvereva iz Nemačke i Danca Holgera Runea, koji će poslednji izaći na teren u današnjem programu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading