KAKO ĆE NOVAK REAGOVATI NA OVO? Alkarazova IZJAVA o Đokoviću ostavila fanove u ČUDU!

Autor:

Sport

02.06.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser plasirao se među osam najboljih u Bulonjskoj šumi.

KAKO ĆE NOVAK REAGOVATI NA OVO? Alkarazova IZJAVA o Đokoviću ostavila fanove u ČUDU!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je izrazio zadovoljstvo svojim plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa. On je rutinski u tri seta preslišao Kanađanina Feliksa Ožea-Alijsima, pa će za plasman u polufinale igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

- Srećan sam što sam opet u četvrtfinalu Rolan Garosa, ovo je poseban turnir za mene, uvek hoću da idem daleko - istakao je Alkaraz.

Potom je dodao da može da bude zadovoljan svojom igrom, kao i da je meč bio taktički dobar za njega.

- Imao sam manjih uspona i padova, ponosan sam kako napredujem - rekao je mladi španski teniser.

Foto: Tanjug/AP

 

Na pitanje o svom odnosu prema Stefanosu Cicipasu, svom narednom rivalu, Alkaraz je imao zanimljivo mišljenje:

- Pa, on me još nije pobedio. U mečevima koje smo igrali, stalno sam pobeđivao.

Govoreći o Novaku Đokoviću, momak iz Mursije napominje da je on težak protivnik na svakoj podlozi, ali da posebno na šljaci stvara pritisak u svakom poenu.

- Od prvog do poslednjeg poena morate da igrate duge poene, da igrate 100% na najboljem nivou. Njemu je to normalno, ali drugim igračima je to zahtevno. Teško im je da ostanu na tom visokom nivou tenisa i intenziteta, tako i mentalno… Posle dva seta sam bio pao prošle godine kada smo igrali, a on je ostao na tom nivou i bilo mu je normalno - dodaje "Karlitos".

Uporedio je uslove pod kojima se igraju mečevi:

- Pod krovom je drugačiji meč, bez njega loptica odskače mnogo više. Loptica ne postaje veća. Mnogo je stvari koje tu utiču na meč. Za mene je bolje kada igram pod krovom. Moje samopouzdanje postaje veće. Kada sam na Rolan Garosu, osećam se sve bolje i bolje. Treba mi to samopouzdanje.

Republika

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Komentarisao je odluke organizatora da njegovi dueli počinju rano, a Novakovi traju do duboko iza ponoći:

- Ja ne volim da igram uveče, ne zbog navijača, njima je to posebno. Ali mi posle imamo fizio, pres konferencije… Mnogo je teže oporaviti se za naredne mečeve. Ne završava se sa zadnjom lopticom. Novak je juče sigurno zaspao u 06.00, a meč se završio u 03.00. Tri sata je prošlo od kraja meča. Teško je oporaviti se kada odete tako kasno da spavate. Bolje je da završim u 18.00, da odem da jedem u restoranu da jedem dobru hranu. Uveče, to postoji, ali moramo da se adaptiramo što je bolje moguće na to.

Na kraju je otkrio da nema posebnu želju oko termina:

- Svejedno mi je kada je tenis u pitanju. Ne osećam da bolje igram uveče ili preko dana. Ali kada je reč o oporavku, više volim dnevnu sesiju - zaključio je Karlos Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading