NOVAČE, PAZI SE! Alkaraz "SAMLEO" Kanađanina! Feliks ni BLEDA senka igrača koji je došau u OSMINU finala!

Autor:

Sport

02.06.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Karlitos" bez milosti prema Ože Alijasimu.

NOVAČE, PAZI SE! Alkaraz "SAMLEO" Kanađanina! Feliks ni BLEDA senka igrača koji je došau u OSMINU finala!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je savladao Feliksa Ožea-Alijasima iz Kanade maksimalnim rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 6:1).

Malo ko je očekivao da će se treći teniser sveta, posle mučenja u šesnaestini finala sa kvalifikantom Jesperom de Jongom iz Holandije, tako lako "počistiti" sa terena Kanađanina, koji je briljirao do puta među 16 najboljih igrača "belog sporta" u Bulonjskoj šumi!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Feliks Ože-Alijasim

Čak je i početak meča nagoveštavao da bi Ože-Alijasim mogao da "otkine" bar jedan set Špancu, naročito jer ga je brejknuo već u prvom gemu i poveo s 1:0. Ipak, Alkaraz je odmah uzvratio ribrejkom, a potom i u osmom poenu oduzeo servis Kanađaninu (5:3), a potom odservirao za osvajanje uvodnog seta.

Isti rezultat (6:3) bio je i u drugom periodu, s tim što je momak iz Mursije brejkove pravio u petom (3:2) i devetom gemu, u pravom trentutku, kada mu je to omogućilo da udvostruči vođstvo u ovom meču.

Vidno indisponirani Feliks potpuno je podbacio u trećem setu, osvojivši samo jedan gem, pa je Španac sa nova dva brejka i ubedljivih 6:1 ukupnim rezultatom 3:0 prošao među osam najboljih.

Njegov protivnik u četvrtfinalu biće Stefanos Cicipas iz Grčke, koji je znatno teže i posle preokreta izašao na kraj sa Italijanom Mateom Arnaldijem.

Nema sumnje da ovakva igra Alkaraza može da brine branioca titule Novaka Đokovića, koji je jutros posle četiri i po časa borbe, takođe preokretom, eliminisao Italijana Lorenca Musetija s 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading