KVALIFIKANT ŽESTOKO NAMUČIO ALKARAZA! Španac se dobro PREZNOJIO protiv 176. na ATP listi!

Autor:

Sport

29.05.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Jespera de Jonga iz Holandije rezultatom 3:1 (po setovima 6:3, 6:4, 2:6, 6:2).

KVALIFIKANT ŽESTOKO NAMUČIO ALKARAZA! Španac se dobro PREZNOJIO protiv 176. na ATP listi!

Foto: Tanjug/AP

Očekivalo se da će treći teniser sveta daleko lakše izaći na kraj sa kvallifikantom, međutim, Holanđanin je pružio dostojan otpor velikom favoritu iz Španije.

Već na startu prvog seta, Alkaraz je izgubio svoj servis, De Jong je napravio brejk i poveo 2:0, ali je momak iz Mursije odmah odgovorio ribrejkom i vratio izgubljeno.

Igralo se gem za gem do sedmog poena, kada je španski as ponovo oduzeo servis rivalu, poentirao zatim za 5:3, a potom još jednim brejkom stigao do osvojenog seta - 6:3.

Još čvršći otpor pružio je Jasper de Jong u drugom periodu. Nije bilo iznenađenja, sve do 10. gema, kada je u pravom trenutku Karlos Alkaraz napravio brejk, za konačnih 6:4 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jesper de Jong

A, onda je usledio - šok! Kada se činilo da će Španac rutinski završiti meč, kvalifikant iz Holandije je uspeo da "otkine" set Alkarazu! I to na kakav način! Oduzimajući mu servise u trećem i petom gemu, De Jong je slavio sa 6:2, smanjio rezultat u setovima na 1:2 i odveo duel u četvrti period.

To je ostavilo ozbiljne posledice na "Karlitosa", koji je odmah na startu četvrtog seta izgubio svoj servis i Holanđanin je poveo 1:0. Usledila je serija brejkova, po dva na obe strane (2:2), da bi konačno u šestom gemu Alkaraz ponovo zablistao i iznenadio Jespera de Jonga i onda odservirao za nedostižnih 5:2. Ostatak meča je predstavljao rutinu i prolaz u treću rundu.

Za plasman u osminu finala, španski teniser će igrati protiv pobednika meča između Sunvu Kvona iz Južne Koreje i Sebastijana Korde iz Sjedinjenih Američkih Država.

Podsetimo, Karlos Alkaraz brani polufinale u Bulonjskoj šumi, gde ga je prošle sezone zaustavio najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovavši rezultatom 3:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading