ALKARAZ SAMOKRITIČAN ZBOG LOŠE PARTIJE! Morao sam da...

Autor:

Sport

29.05.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momak iz Mursije prošao u 3. kolo Rolan Garosa.

ALKARAZ SAMOKRITIČAN ZBOG LOŠE PARTIJE! Morao sam da...

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz, trećeplasirani na ATP listi, uspešno je prebrodio drugo kolo na Rolan Garosu, iako je izgubio jedan set u okršaju sa 176. teniserom planete Jesperom de Jongom iz Holandije (3:1).

U meču koji je trajao više od tri sata pod zatvorenim krovom stadiona „Filip Šatrije“, Alkaraz je slavio rezultatom 6:3, 6:4, 2:6, 6:2.

Na konferenciji za medije nakon meča, Alkaraz je istakao da je meč bio izuzetno težak, sa više odigranih poena i više setova nego što je očekivao. Istakao je da je morao da prilagodi svoju igru uslovima i da je osećao potrebu da popravi sve udarce, posebno bekhend i forhend.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

- Meč je bio teži, više je odigranih poena, više setova. Morao sam malo više da koristim mišiće, da popravim sve udarce – bekhend, forhend. Ali bilo kako bilo, sa ovakvim uslovima, mislim da su poeni bili duži nego na prethodnom meču. Više sam koristio forhend, ali ne znam da li je to bilo potrebno ili ne - rekao je posle duela Karlos Alkaraz.

Takođe je naglasio da je osećao da je trebalo da koristi više forhend udaraca tokom meča.

- On je zaigrao bolje u tom trećem setu. Baš sam išao gore-dole tokom meča. Mislim da sam igrao dobar tenis u prvom i u drugom setu i da sam posle upao u mali problem. On je podigao svoj nivo, brže je udarao lopticu. Nije mi dopustio da uđem u ritam. Mislim da je dominirao u većem delu poena u tom trećem setu, a ja sam se mučio da dođem do dobrog tenisa, koji sam igrao u prvom i drugom. Potom, u četvrtom setu, morao sam da se borim, da prevaziđem probleme koje sam imao sa svojim servisom. Ali srećan sam što sam na kraju došao do pobede.

Kvalifikant se prikazao u lepom svetlu:

- Bilo je tu mentalnih igara, da kažem, imalo je dosta prelomnih momenata. Nisam ih dobro koristio. On je često na brejk-loptama igrao sjajne poene i zaslužio je da ih osvoji. Bilo kako bilo, imao sam tada nešto manje energije tokom tih poena. Ali morao sam da sve zaboravim i da budem bolji u četvrtom set - konstatovao je "Karlitos".

Sledeći protivnik Alkarazu biće bolji iz meča Sebastijan Korda (SAD) – Sunvu Kvon (Južna Koreja).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading