OLGA LAVLJE SRCE GAZI REDOM: PALA I HRVATICA! HEROJSKI preokret Srpkinje ZA OSMINU FINALA Rolan Garosa!

Autor:

Sport

31.05.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suze radosnice Danilovićeve nakon što je bila bolja od Done Vekić sa 2:1.

OLGA LAVLJE SRCE GAZI REDOM: PALA I HRVATICA! HEROJSKI preokret Srpkinje ZA OSMINU FINALA Rolan Garosa!

Foto: Profimedia

Olga Danilović je u osmini finala Rolan Garosa!

Najbolja srpska teniserka u fantastičnom meču savladala je Donu Vekić iz Hrvatske sa 2:1 (0:6, 7:5, 7:6) i ostvarila najveći uspeh u karijeri na grend slemovima. Srpkinja nikada nije prošla dalje trećeg kola i pobedom protiv 40. igračice sveta danas, pomerila je granicu od prošle godine kada je stigla do treće runde.

Bio je to istinski teniski spektakl koji je trajao duže od tri sata. Olga je u prvom setu deklasirana za 27 minuta sa 6:0, ali je u nastavku pružila atomski tenis i u meč uključila poslednji atom svoje snage.

U drugom setu je bilo neizvesno. Danilovićeva je imala dve set lopte na 5:4 i nije ih iskoristila, ali je to nije demoralisalo. Dočekala je svoju šansu na 6:5, opet iz druge brejk i set lopte u gemu, slomila je Vekićevu i došla do izjednačenja.

Hrvatica je bolje otvorila odlučujući set, povela je sa 2:0, iako je i Olga imala dve brejk šanse. Tako je počela opet da diktira tempo i grabi ka trijumfu, a onda je Olga upalila motore i stigla do 3:3. Usledila je završnica za infarkt! Igrao se taj-brejk, a Hrvatica je vodila čak 6:2. Međutim, lavlje srce Danilovićeve nije se predavalo, te je na kraju slavila sa 10:8.

Na konstataciju novinara nakon meča da je pobedila srcem i da je naterala suze na oči prisutnima, 125. teniserka sveta je rekla:

- Ne znam šta da kažem. Nemam reči! Hvala svima za podršku. Uživam ovde. Nemam pojma kako sam pobedila ovaj meč, išla sam gore - dole toliko mnogo puta. Presrećna sam. Bilo je puno odlaganja zbog kiše, loše je vreme bilo, hvala svima, zaista ste teniska država - poručila je Olga organizatorima i publici.

 

 

Naredni protivnik Danilovićke u osmini finala Rolan Garosa biće bolja iz duela Marketa Vondorušova i Klo Pake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading