MEDVEDEV U OSMINI FINALA ROLAN GAROSA: Mahač nemoćan protiv Rusa!

Autor:

Sport

01.06.2024

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč trajao tri sata i 28 minuta.

MEDVEDEV U OSMINI FINALA ROLAN GAROSA: Mahač nemoćan protiv Rusa!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u osminu finala Rolan Garosa u Parizu, pobedivši 34. igrača sveta Čeha Tomaša Mahača posle četiri seta, rezultatom 7:6, 7:5, 1:6, 6:4. Peti teniser sveta odigrao je meč koji je trajao tri sata i 28 minuta, u kojem su obe strane pokazale izuzetno visok nivo tenisa.

Teniseri su u prvom setu napravili po brejk, što je dovelo do odigravanja taj-brejka. Medvedev je uspeo da osvoji taj-brejk rezultatom 7:4, stvarajući prednost na samom početku meča. U 11. gemu drugog seta, Medvedev je oduzeo servis protivniku, osiguravajući tako vođstvo od 2:0 u setovima. Njegova upornost i odlučnost bili su ključni za ovaj deo meča.

Mahač je uspeo da se vrati u meč osvajanjem trećeg seta, demonstrirajući svoju izdržljivost i borbeni duh. Nakon gubitka samo jednog gema, uspeo je da preokrene situaciju u svoju korist. U četvrtom setu, teniseri su se iznova našli u borbi za brejk, a Medvedev je uspeo da ostvari presudan brejk u 10. gemu. Nakon toga, sigurnom igrom na svoje servise, uspeo je da zadrži prednost i plasira se u osminu finala posle više od tri sata borbe.

Danil Medvedev će se u narednoj rundi takmičiti protiv Australijanca Aleksa de Minora, koji je takođe pokazao izuzetnu formu u meču protiv Jana Lenarda Štrufa iz Nemačke, pobedivši ga rezultatom 4:6, 6:4, 6:3, 6:3. Očekuje se da će njihov susret biti izuzetno uzbudljiv, s obzirom na njihovu trenutnu formu i motivaciju za dalji napredak u turniru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading