GRANICE SU JOŠ JEDNOM POMERENE: Novak srušio Italijana i stigao na korak od novog rekorda! Đoković šalje Federera u istoriju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.06.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li i dalje neko postavlja pitanje ko je najbolji teniser u istoriji ovog sporta?

GRANICE SU JOŠ JEDNOM POMERENE: Novak srušio Italijana i stigao na korak od novog rekorda! Đoković šalje Federera u istoriju!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković je ostvario izuzetno važnu pobedu na Rolan Garosu, plasiravši se u 4. kolo nakon maratonskog meča protiv Lorenca Musetija. Posle četiri i po sata igre, rezultat je bio 3:2 u setovima (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) u korist Đokovića. Meč je obeležila drama, preokreti, nervoza i stres, a publika je imala priliku da prisustvuje još jednom spektaklu na terenu.

Ova pobeda je za Novaka Đokovića imala poseban značaj jer je došao do 369. pobede na grend slem turnirima, time se izjednačivši sa Rodžerom Federerom. Ukoliko trijumfuje u narednom meču protiv Argentinca Serundola, stići će do broja 370, što će predstavljati najveći broj pobeda na grend slemovima, obuhvatajući i žensku i mušku konkurenciju.

Foto: www.profimedia.rs

Ispisuje nove stranice teniske istorije

 

Nakon meča, Novak Đoković je istakao da je bio u velikoj nevolji tokom meča sa Musetijem, ali da ga je publika uspela da podigne i pruži mu podršku u ključnim trenucima. Đoković je pohvalio i igru svog protivnika, ističući da je ovo najbolji tenis koji je video da neko igra. Izjava o njegovoj životnoj priči, kao i osvrt na podršku publike, dodatno su istakli emotivnu notu nakon ovog zahtevnog meča.

Na konferenciji za medije, Novak se našalio na račun šale koja se pojavila na društvenim mrežama o tome da mu je supruga Jelena postala novi trener. Kroz osmeh je istakao da mu je Jelena nova-stara psiholog, naglašavajući njihovu saradnju i podršku van terena.

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju izuzetnu borbenost i kvalitete na terenu, a njegova naredna utakmica protiv Serundola sigurno će privući veliku pažnju ljubitelja tenisa širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading