PRED NOVAKOM JE VELIKI IZAZOV: Đoković traži izlaz iz crne serije - jedna stvar mu nikako ne ide u prilog!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.06.2024

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li ijedan italijanski teniser konačno "položiti oružje" pored najboljim teniserom planete?

PRED NOVAKOM JE VELIKI IZAZOV: Đoković traži izlaz iz crne serije - jedna stvar mu nikako ne ide u prilog!

Foto: Instagram.com/djokernole

Ovog vikenda, Novak Đoković se priprema da odigra meč trećeg kola na Rolan Garosu, protiv italijanskog tenisera Lorenca Musetija, a sam turnir za Đokovića predstavlja veliki izazov, s obzirom da još uvek nije uspeo da osvoji titulu u 2024. godini, te se suočava sa motivacionim izazovima i neočekivanim porazima na prethodnim turnirima.

Đoković i Museti već imaju "prošlost" na Rolan Garosu, s obzirom da su se već jednom susreli na ovom turniru. Taj meč je bio izuzetno napet, pri čemu je Đoković izgubio prva dva seta, ali je ipak uspeo da se vrati u meč koji je na nkraju okončan predajom Italijana u poslednjem petom setu pri vođstvu srpskog tenisera 4:0 u gemovima., tada je bilo 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0 u trenutku predaje Italijana. Navedeni duel odigran je na Rolan Garosu 2021. godine.

Ove godine, Đoković se suočio sa izazovima od strane italijanskih tenisera na nekoliko turnira, poput Australijan opena i Indijan Velsa, gde je doživeo poraze od Janika Sinera i Luke Nardija. Ovo ukazuje na to da Italijani predstavljaju poseban izazov za Đokovića u ovoj takmičarskoj sezoni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Iako se suočava sa izazovima, Đoković ističe da mu je motivacija sada na visokom nivou i da se raduje što se bolje kreće i udara lopticu. Takođe, ističe da ima još prostora za usavršavanje i da se raduje napretku svoje igre.

Italija ima odličnu generaciju tenisera, među kojima se ističe i Lorenco Museti. Međutim, nadamo se da će Đoković uspeti da se izbori sa ovim izazovom, te da će barem ovog vikenda zaustaviti priče o usponu Muzetija.

Na konferenciji za štampu, Đoković je istakao da se pridržava svojih rutina i da ima veliku podršku svog tima. Takođe, istakao je da su uslovi na Rolan Garosu za sada dobri i da mu odgovaraju.

Da podsetimo, duel između Novaka Đokovića i Lorenca Musetija na programu je danas sa početkom od 20.15 časova, a ljubitelji "belog sporta" u Srbiji, imaće mogućnost da direktan prenos prate na TV Eurosport 1.

Uprkos izazovima sa kojima se suočava, Novak Đoković je spreman da se izbori sa Lorencom Musetijem na Rolan Garosu i pokaže svoju najbolju igru. S obzirom na prethodne mečeve i napetost koja prati njihove susrete, ovaj meč će definitivno biti uzbudljiv za ljubitelje tenisa širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading