MUSETI SE POKLONIO ĐOKOVIĆU: Nema većeg izazova u tenisu od igranja sa njim, Novak je rođeni borac!

Autor:

Sport

31.05.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan naredna prepreka Noletu na Rolan Garosu.

MUSETI SE POKLONIO ĐOKOVIĆU: Nema većeg izazova u tenisu od igranja sa njim, Novak je rođeni borac!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Lorenco Museti

Lorenco Museti biće naredni protivnik Novaka Đokovića u trećem kolu Rolan Garosa.

Italijanski igrač je prethodno eliminisao Gaela Monfisa i zakazao šesti međusobni duel sa najboljim teniserom u istoriji.

- Moj najbolji meč u sezoni. I atletski i psihološki i tehničko-taktički. Uspeo sam da razmontiram Monfisovu neprijatnu igru, iako su uslovi bili veoma spori. Pobediti njega u takvim uslovima, i to pred francuskom publikom, zaista nije lako. Jedan od najvećih izazova u mojoj karijeri. Zaslužio sam desetku za taj uspeh. Baš ova pobeda će mi pomoći da podignem formu i u meč sa Đokovićem uđem još bolji - rekao je Museti.

Pre tri godine su on i Novak odigrali epski duel. Lorenco je vodio sa 2:0, ali je naposletku morao da položi oružje. - 6:7 (7:9), 6:7 (2:7), 6:1, 6:4, 4:0 za Srbina. Još dva puta su igrali na šljaci, oba puta u Monte Karlu – Museti je slavio prošle godine, a Đoković ove. 

- Nadam se da ću otići dalje od tih 2:0 od pre nekoliko godina, da mogu da sagradim pobedu na tom temelju. Mislim da je došao čas za trijumf. Moj cilj je da se fokusiram na sebe. Pomaže mi da igram dobro na turnirima kada ne gubim vreme i energiju razmišljajući šta se dešava sa mojim protivnicima. Nole je uvek Nole, pogotovo na gren slemovima. Igrati na tri dobijena seta protiv njega je uvek avantura. Imao sam 19 godina kada sam bio blizu pobede nad Đokovićem ovde, nadam se da to mogu da iskoristim da odem dalje - kaže Museti i završava biranim rečima o Đokoviću:

- Novak je rođeni borac! Pogotovo je opasan kada se igra na tri dobijena seta. Svi iz velike trojke su mnogo opasniji na gren slemovima. Dobro se poznajemo, biće zadovoljstvo igrati protiv rivala njegovog kalibra. Nema većeg izazova u tenisu od igranja sa njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading