KIŠA PONOVO PRETI TENISU, EVO KAKO TO UTIČE NA ĐOKOVIĆA I OSTALE SRBE: Očekuje se pakao na Rolan Garosu

Autor:

Sport

30.05.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoro naših tenisera trebalo bi danas da izađe na terene.

KIŠA PONOVO PRETI TENISU, EVO KAKO TO UTIČE NA ĐOKOVIĆA I OSTALE SRBE: Očekuje se pakao na Rolan Garosu

Foto: Tanjug/AP, shutterstock

Tenis

Čak četvoro srpskih tenisera trebal bi danas da izađe na terene na Rolan Garosu. Kažemo trebalo bi jer mnogo toga zavisi od vremenskih prilika. Prema najavama meteorologa, kiša bi i danas trebalo da pada satima u Parizu, a početak se se očekuje oko 13 časova i nema nagoveštaja da bi padavine mogle da prestanu do 17 časova. I tu dolazimo do činjenice da organizatori i teniser moraju da gledaju u nebo ceo dan i da imaju muku više.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kiša na Rolan Garosu

Ono što je dobro je da centralni teren "Filip Šatrije" i drugi teren "Suzan Leglen" imaju krov, ali ne mogu svi teniseri da stanu pod njih, već moraju da igraju i na otvorenim zemljanim terenima, dakle da budu na milost i nemilost kiše. Tako će prvi od Srba na teren Miomir Kecmanović protiv Danila Medvedeva. Ako sve bude kako je planirano, Srbin i Rus bi trebalo da ne osete posledice kiše. Pre svega jer igraju od 11 časova, pre najavljenih padavina, a onda i zbog toga što su stavljeni po rasporedu na "Suzan Leglen", dakle pod krov.

Isto važi i za Novaka Đokovića, jer njegov meč protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene treba da se igra na "Šatrijeu" kao treći po redu. Jedino što bi moglo da utiče na našeg asa je odugovlačenje prethodna dva susreta kao i dodatno vreme potrebno da se zatvori krov kada počne kiša. U svakom slučaju, Nole bi mogao na teren nešto iza 15 časova.

Za razliku od njiho dvojice, Dušan Lajović i Olga Danilović moraće više da gledaju u nebo. Duci je treći po redu na terenu broj 13 protiv Tejlora Frica. Kako mečevi počinju od 11.00, jasno je da će u vreme početka njegovog duela kiša možda već uveliko padati. Slično je i sa Olgom. Danilovićeva se sastaje sa Danijel Kolins na terenu broj 10 kao drugi meč po rasporedu, a program kreće takođe od 11.00.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading