NOVAK STRAŠNI UTERAO DECI STRAH U KOSTI: Zbog njega ni ne pomišljaju na ono najvažnije, a upijaju svaku Noletovu reč

Autor:

Sport

30.05.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naslednici kao da ne veruju da mogu da budu bolji od Đokovića.

NOVAK STRAŠNI UTERAO DECI STRAH U KOSTI: Zbog njega ni ne pomišljaju na ono najvažnije, a upijaju svaku Noletovu reč

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković nastavlja danas odbranu titule na Rolan Garosu protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene u drugom kolu, ali i odbranu prvog mesta na ATP listi. Nole će imati veoma težak zadatak da ostane na tronu i posle grend slema u Parizu, tim pre što se ne pita on sve. Naime, Italijan Janik Siner ima sve u svojim rukama, dok je na našem asu samo da pokuša da mu oteža dolazak na sam vrh muškog tenisa.

Đoković trenutno zvanično ima 9.960 bodova, dok je Siner na 8.770 bodova. Međutim, Novak brani titulu i svih 2.000 bodova jer je prošle godine u finalu savladao Kaspera Ruda, dok Italijan brani sam 45 bodova jer je 2023. ispao već u drugom kolu. U prevodu, Nole će ostati prvi na svetu ako dođe do finala, a da Italijan ne dođe do polufinala. Ukoliko se obojica nađu i finalu i čak i da Srbin slavi, Janik će 10. juna postati prvi reket sveta kada izađe naredna ATP liste.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ima sudbinu u svojim rukama: Janik Siner

I tu dolazimo do straha mladih tenisera od Novaka, naslednika u belom sportu. Čak iako ima ovakav zicer za osvajanje prvog mesta ATP liste, Siner o tome uopšte ne razmišlja. Kao da ne veruje da može da bude bolji od Đokovića.

- Ne opterećujem se razmišljanjem o prvom mestu na svetu. Svestan sam da ne mogu više da treniram nego što već radim, niti mogu više da pokušavam da pobedim. Pratim rezultate ostalih tenisera kada mogu, ali mi je važnije da se odmaram i ne opterećujem mnogo time - rekao je Siner.

Sličan strah od Novaka ima i trećeplasirani na ATP listi Karlos Alkarazhttps://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=Karlos+Alkaraz. Šta više, Španac je toliko opsednut Srbinom da sluša i upija svaku njegovu reč, a onda ga citira čim se za to ukaže prilika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

- Ne bih rekao da sam bio rasejan, ali bilo mi je teško da se vratim u meč, koštalo me je set ili set i po. Đoković je to već rekao, da je na kraju nemoguće da budemo od prve do poslednje lopte bez lošeg trenutka, bez uspona i padova. Mislim da to nije ometanje, već nedostatak energije. Postoje trenuci na grend slemu kada je malo teže imati stanje visoke energije, tako da je to ono što morate da promenite - izjavio je Alkaraz u Novakovom stilu posle pobede nad anonimusom Jesperom de Jongom do koje je došao teže nego što je očekivano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading