ŠPANAC ZAPRETIO NOVAKU! Nije u formu, OVO je moja šansa!

Autor:

Sport

29.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč 2. kola Rolan Garosa je na programu u četvrtak.

ŠPANAC ZAPRETIO NOVAKU! Nije u formu, OVO je moja šansa!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Roberto Karbaljes Baena izneo je, na konferenciji za medije, očekivanja pred meč sa Novakom Đokovićem u 2. kolu Rolan Garosa.

- Već smo igrali dvaput na slemovima, ali Rolan Garosu mi uslovi najviše odgovaraju, tu možemo da budemo izjednačeni koliko je to moguće, u Australiji i SAD je znatno komplikovanije. Ovde se osećam malo komotnije, a on nije tako dobar ove godine – izaći ću na meč sa velikom željom i misleći da mogu da dođem do šansi ukoliko budem igrao dobro - rekao je Karbaljes Baena i dodao:

- Čini mi se da nije u formi, barem ja to tako vidim. Retkost je da dođe na ovaj turnir, a da još nije osvojio nijednu titulu ove godine, to je važan podatak. Ipak, takođe je i tačno da nije isto igrati s Đokovićem na turniru iz serije 500 recimo – gde može malo da spusti gard – i na grend slemu, koji su mu najveći ciljevi. Ipak, probaću da iskoristim to što je u nešto slabijoj formi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Roberto Karbaljes Baena

Na pitanje kako pobediti najboljeg na svetu, trenutno 63. igrač sveta odgovara: 

- To ne znam. To treba pitati nekoga ko ga je pobedio. On je najkompletniji igrač od svih sa kojima sam se sastao. Kada igra dobro, ne vidiš niti jednu rupu. S druge strane, nekada bude malo nestabilniji na mentalnom planu, pa možda i dobiješ neku šansu. Potrudiću se da mu otežam od prvog poena, pa da vidim ukazuje li se prilika.

Srbin je slavio Na US openu 2019. i na Australijan openu prošle sezone.

- Tada me je najviše impresionirao servisom. Sa strane gledano, ne čini se da ima tako raznovrstan servis – nije to ubica od servisa, ali ti daje jako malo šansi da mu napadneš drugi servis. Onda, kada malo povede rezultatski, tad se još više opusti i dodatno diže nivo. Zato moram da držim egal što je duže moguće, da mu se možda malo uvuče sumnja.

Na kraju su španski novinari pitali sunarodnika da li je strašno igrati s osvajačem 24 Grend slemova.

- Ne znam je li zastrašujuće, ali mnogo ga poštujem. Trenutno je najbolji igrač svih vremena po brojevima, i to je zaradio velikim trudom. Ali da budem iskren, bio sam nervozniji pred meč prve runde sa Lestijenom, nego sad pred Đokovića. Moram da izađem na teren rasterećen i da probam da iskoristim priliku ako mi se ukaže - istakao je Karbaljes Baena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading