SVAKODNEVNO POKAZUJU KOLIKO IM SRBIN SMETA: Novak ostaje bez značajnog priznanja! Novi udar na Đokovića!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniska revolucija je sprena.

SVAKODNEVNO POKAZUJU KOLIKO IM SRBIN SMETA: Novak ostaje bez značajnog priznanja! Novi udar na Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, suočava se sa novim izazovima u svojoj karijeri. Naime, nakon što je pre nekoliko godina uspešno završio svoju kolekciju turnira iz kategorije 1000 osvajanjem Sinsinatija, postavlja se pitanje da li će mu biti priznat taj uspeh ukoliko dođe do dodatnih promena u rasporedu turnira.

Prema najavama iz Italije, postoji mogućnost da Andrea Gaudenci, prvi čovek Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), dodeli Saudijskoj Arabiji novi masters turnir. Ovo bi značilo da bi Novak Đoković, kao jedan od vodećih svetskih tenisera, morao da doda još jedan turnir svojoj impresivnoj kolekciji.

Predsednik Teniskog saveza Italije, Anđelo Binagi, izneo je svoje stavove o potencijalnom dodatku turnira u Saudijskoj Arabiji. Istakao je važnost zaštite postojećih teniskih struktura i izrazio nadu da će potencijalni novi Masters 1000, koji bi Saudijskoj Arabiji mogao biti dodeljen od januara 2025. godine, biti dovoljan da zadovolji njihovu želju za razvojem tenisa u svojoj zemlji.

 

 

Iako bi početak sezone u Saudijskoj Arabiji mogao imati određene prednosti za tenisere, poput pripreme za Australijan open, postoji veliki broj kritika usmerenih ka ovoj odluci. Saudijska Arabija je često meta kritika zbog načina na koji koristi sportska dešavanja da bi promovisala svoju zemlju, pri čemu se često ističe nedostatak poštovanja osnovnih ljudskih prava.

Uzimajući u obzir potencijalne promene u rasporedu turnira i dodatni pritisak koji bi mogao biti stvoren, postavlja se pitanje kakav će biti odgovor Novaka Đokovića na ove nove izazove. Sa osvajanjem Olimpijskih igara u Parizu, Đoković bi kompletirao svoj niz uspeha u tenisu, što dodatno naglašava važnost njegove buduće aktivnosti i odluke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading