SENZACIONALNI TRIJUMF: Aleksandra Krunić nakon preokreta eliminisala kinesku teniserku - još korak je deli od glavnog žreba!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povreda je za nju prošlost.

SENZACIONALNI TRIJUMF: Aleksandra Krunić nakon preokreta eliminisala kinesku teniserku - još korak je deli od glavnog žreba!

Foto: Tanjug/AP

Prošlo je nešto više od godinu i po dana od kako je srpska teniserka Aleksandra Krunić doživela tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena usled čega je morala da napravi dužu pauzu, ali ostvarenje u kvlaifikacijama za WTA turnir u Rimu, jasno govore da se Aleksandra polako vraća na najveću scenu.

I pored činjenice da je naša teniserka leta 2018. godine bila 39. igračica na planeti, u ovom momentu zauzima nezavidno 536. mesto što svakako ukazuje da protiv teniserke koja se nalazi na listi 100 najboljih u ovom momentu, ni u kom slučaju ne može biti favorit.

Upravo je takav slučaj bio uoči kvalifikacionog meča protiv Kineskinje Žuoksuan Bai koja zauzima 90. poziciju na WTA listi.

Međutim,...

Srpska teniserka Aleksandra Krunić ostvarila je značajan uspeh plasiravši se u drugo kolo kvalifikacija za prestižni WTA turnir u Rimu. Nakon izuzetno napetog meča, Krunićeva je trijumfovala nad Kineskinjom Žuoksuan Bai rezultatom 2:6, 7:5, 6:2, nakon jednog sata i 54 minuta borbe.

Foto: Starsport

Vraća se na velika vrata - Aleksandra Krunić

 

Kineska teniserka je dominirala u prvom setu, osvajajući ga rezultatom 6:2, ali je Aleksandra uspela da se vrati u igru u drugom setu. Nakon što je Bai imala tri meč lopte pri vođstvu od 5:4, Srpkinja je pokazala izuzetnu mentalnu snagu i uspela da se vrati, izjednači na 5:5 i na kraju osvoji set rezultatom 7:5. Ovaj preokret je bio ključan za dalji tok meča.

U trećem setu, Krunićeva je pokazala svoju klasu i potpuno dominirala nad svojom protivnicom, prepustivši joj samo dva gema. Ovom ubedljivom pobedom, Krunić se plasirala u poslednje kolo kvalifikacija gde će se susresti sa Alijaksandrom Sasnovič iz Belorusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading