AUSTRALIJANAC HEROJ IZ SENKE! Preporodio se i briljirao u Melburnu, a za sve je ZASLUŽAN on!

Autor:

Sport

01.02.2023

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefanos Cicipas odigrao je sjajan turnir, a do finala sa Novakom Đokovićem vodilo ga je dobro poznato lice u svetu tenisa.

AUSTRALIJANAC HEROJ IZ SENKE! Preporodio se i briljirao u Melburnu, a za sve je ZASLUŽAN on!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

Novak Đoković briljirao je na nedavno završenom Australijan openu koji je osvojio tako što je u finalnom meču u tri seta savladao Grka Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6).

Nole je na taj način stigao do desete titule u Melburnu, kao i 22. grend slem trofeja u karijeri, ali daleko od toga da je jedini obeležio početak godine.

Njegov rival u finalu, Stefanos Cicipas, sve je iznenadio fenomenalnim igrama, ulaskom u završnicu stigao je do trećeg mesta na ATP listi, a imao je priliku da osvajanjem trofeja postane i prvi reket sveta.

Cicipas je i u godinama za nama bio među najboljim teniserima planete, ali je uvek falilo malo kako bi se probio do samog vrha. Sada je u svom stručnom štabu imao čoveka iz senke koji je verovatno jedan od najzaslužnijih za rezultat koji je napravio u Melburnu. Grk je nedavno u svoj tim pozvao i legendarnog australijskog tenisera Marka Filipusisa, a ishod je bio finale Australijan opena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas i Mark Filipusis

 

Deluje da je Cicipas daleko mirniji nego prethodnih godina, posebno kada se mečevi lome, te da uz Filipusisa dobija sve što mu je potrebno za sam vrh svetskog tenisa.

- Razlog zbog koga je Mark sa mnom je pre svega u činjenici da donosi mnogo pozitivnih vibracija. Otkako je stigao, nije bilo nikakvog sukoba. Odlično se razumemo i nikada nemamo nikakav nesporazum ni konflikt. Uživam u njegovom društvu i fanastično je imati pored sebe nekoga ko me tako dobro razume - rekao je Cicipas u Melburnu, pa dodao da Filipusis daje savete i njegovom ocu:

- Mark savetuje mene, ali i mog oca tako da obojica stičemo iskustvo. Zaista sam uživao prošle godine u njegovom prisustvu.

Filipusis je osvojio 11 titula na ATP turu, igrao je i dva grend slem finala (Vimbldon 2003. i US Open 1998. godine), a najbolji plasman bilo mu je osmo mesto. Sa svojim novim pulenom već je pomerio granice koje je postavio kao igrač, a da li će saradnja sa Filipusisom doneti Cicipasu prvo mesto na ATP listi ostaje da se vidi u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading