SKANDALOZNO! Australijanci BESRAMNO napali Novaka: Đoković je ZLIKOVAC koji ostaje bez heroja!

Autor:

Sport

30.01.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle svega što je uradio u Melburnu ovo zaista nije prikladno.

SKANDALOZNO! Australijanci BESRAMNO napali Novaka: Đoković je ZLIKOVAC koji ostaje bez heroja!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, na dominantan način stigao je do desete titule na Australijan openu.

Nole je odigrao fenomenalan turnir, u finalu je savladao Grka Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6), ali ni to nije bilo dovoljno pojedincima u Australiji da mu odaju priznanje.

Na australijskom portalu "The Age" objavljen skandalozan tekst autora Endrjua Vebstera u kom on pokušava da objasni zbog čega to Novak nije najbolji ikada.

Novak Đoković je jedan od malobrojnih sportista koji ima legitimno pravo da bude najveći svih vremena, ali mu se može zameriti toliko stvari da ne možemo da se nateramo da kažemo da je GOAT. Čak i njegova poslednji 'rez' protiv Stefanosa Cicipasa nije mogao da se potvrdi da je Đoković zaista najveći ikada. Bila je to njegova deseta pobeda na Australijan openu, izjednačio je Nadalov rekord od 22 grend slema, dakle ima elemenata da se priča o najvećem - počeo je priču autor, pa nastavio:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Kada se Cicipas obratio i rekao da je Đoković jedan od najvećih u sportu, Srbi su počeli da zvižde i pre nego što je završio i rekao: 'Najveći je svih vremena koji je držao reket.

Dodao je potom i sledeće:

- Jesmo li i dalje toliko zaljubljeni u Federera i Nadala da ne možemo da priznamo da ih je Novak prestigao? Da li smo toliko ljuti zbog Đokovićeve samozaljubljenosti da ne možemo da prihvatimo da je toliko dobar? Ja nisam toliko ogorčen zbog Novakovih ludosti kao drugi, ali većinu dana sam potpuno ravnodušan. Vidim samo tenisera koji je nesposoban da prizna greške, koji se samo žali i kuka kako ga mediji predstavljaju na pogrešan način. Drama je potpuno prekrila Đokovićevu ličnost i moraš ponekad da se zapitaš da li ikada stane pred ogledalo i upita samog sebe: Možda je nešto i do mene?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Đokoviću je našao i puno mana koje se kose sa zdravim razumom:

- Nikada neće biti uživanje gledati Novaka kao što je to slučaj sa Federerom, koji je tenisu pristupio kao da je to nešto što može da se okači u galeriji slika. Nikada mu se neće diviti kao Nadalu koji je hrabro igrao i pored povreda i nikada nije dizao frku zbog toga, za razliku od Đokovića koji na taj način 'igra igrice' sa protivnikom. A i Đoković nikada neće biti popularan kao oni... Možete li da zamislite da su Nadal ili Federer osvojili deset titula na Australijan openu? Već bi ispred Melburn parka bila statua. Umesto toga, Đoković slavi tamo kao da je u školskom dvorištu, tražeći da pijani i bezobrazni navijači budu izbačeni. Oni ga ne poštuju, ali ne poštuje ni Novak njih.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Za kraj, zaključio je da je Đoković "zlikovac koji ostaje bez heroja":

- To ipak ne znači da ne bi trebalo da poštujemo njegove rekorde. Ako bude igrao još dve-tri godine, i daleko nadmaši Nadala, time se GOAT debata završava. Heroj je dobar koliko i njegovi protivnici negativci, ali Đoković je zlikovac koji ostaje bez heroja. Ako to nije ostareli Nadal, ko će ga onda zaustaviti?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Patriota

31.01.2023 07:24

Kažite tom idiotu, da jede govna. Ne zaslužuje on više reči. Toliko vredi.