VELIKO PRIZNANJE ZA NOVAKA: Đoković dobija BISTU ispred Rod Lejver arene?

Autor:

Sport

30.01.2023

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To bi bilo najmanje što bi Australijanci mogli da urade za "kralja Melburna", posle svega što su mu prošle godine priredili.

VELIKO PRIZNANJE ZA NOVAKA: Đoković dobija BISTU ispred Rod Lejver arene?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je pobedio Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u velikom finalu ovogodišnjeg Australijan opena, čime je po deseti put osvojio ovu titulu u karijeri.

Đoković je dominatno stigao do pehara, uprkos svim problemima, kao i užasnom ponašanju australijskih vlasti prema njemu prošle sezone, pa je sada osvojio jubilarnu titulu na Rod Lejver areni.

Sada se postavlja pitanje - kako će se Australija ispoštovati najuspešnijeg čoveka na njihovom kontinentu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sada ima 22 grend slem titule

Ranije su postojale priče, više mitovi, koji su govorili da će prvi čovek koji dođe do deset titula u Melburnu dobiti nagradu da se glavni teren u Melburn parku zove po njemu, ali je jasno da od toga nema ništa. Arena nosi ime po Rodu Lejveru, legendi australijskog tenisa, koji je i dalje živ, pa je jasno da Australija ne bi išla protiv sebe. Ali postoje i drugi načini.

Rafael Nadal je 2021. godine dobio bistu na Rolan Garosu, turniru koji je osvajao 13 puta. Statua je postavljena ispred glavnog ulaza za navijače, a ceremoniji su između ostalog prisustvovali i predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton i vajar koji je napravio skulpturu Đordi Diez Fernandez.

Nadal je do ove Novakove titule bio jedini teniser sa dvocifrenim brojem titula na nekom grend slemu, ali se to sada promenilo, pa ćemo videti da li će Australijan open reagovati na pravi način, baš kao Rolan Garos.

Podsetimo, Đoković je prvu titulu u Melburnu osvojio još 2008. godine, a u poslednjih 16 godina je deset puta izašao kao pobednik. Verovatno bi bilo i 11, da nije bilo skandalozne odluke vlasti prošle godine, koju će im Novak zapamtiti za ceo život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading