SKANDAL U MELBURNU: Novinar NAPAO Grka zbog njegovih reči o Novaku - Cicipasov odgovor ga UNIŠTIO!

Autor:

Sport

30.01.2023

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prisustvovali smo još jednom skandalu na Australijan openu, u kom su strani mediji ponovo pokušali da smanje Đokovićev uspeh.

SKANDAL U MELBURNU: Novinar NAPAO Grka zbog njegovih reči o Novaku - Cicipasov odgovor ga UNIŠTIO!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

Novak Đoković je savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u finalu Australijan opena, čime je uspeo da osvoji svoju 22. grend slem titulu u karijeri.

Nakon pobede, grčki teniser je pred celom Rod Lejver arenom priznao ono što već svi znaju, a to je da je Đoković najbolji u istoriji koji je držao teniski reket, što je naišlo na oduševljenje navijača.

Ipak, Grk nije mogao ni da sluti da će ga posle meča, na konferenciji za medije, novinar napasti zbog ovih njegovih reči.

Naime, jedan strani novinar, koji se nije predstavio, napao je Cicipasa posle meča, a prenose "Novosti".

- Na terenu si, odmah posle finala, imao prilično snažne reči o Novaku. Da li je to zaista bilo spontano, ili je ambijent uticao na tebe?

Cicipas nije razumeo pitanje na počeku, pa mu ga je novinar ponovio.

- Pa, mislim, da li je bila spontana odluka da pričaš onako o Novaku? Da li misliš da je u redu onako pričati?

Foto: Tanjug/AP

Đoković je porazio Cicipasa i u drugom grend slem finalu

Zatim je usledio odgovor Grka koji je sigurno novinara ostavio u šoku, jer je očigledno očekivao drugačiji odgovor.

- Pa ja ništa nisam izmislio! Brojke govore same za sebe! On je stigao do 22 (grend slem trofeja), zar ne? Naravno, imamo mi i druge velike šampione, Rafael Nadal i Rodžer Federer su, takođe, po meni, neki od najboljih koje je naš sport video, ali ne samo tenis, već i sport, generalno. I mislim da smo blagosloveni sa tri takva šampiona. Ne mogu ja da dam celu titulu njemu, jer je bilo i drugih igrača koji su mnogo doprineli razvoju ovog sporta i oni su, takođe, deo razloga što sam ja danas ovde gde jesam. Novak je, naravno, jedan od njih. Gledao sam ga dok sam odrastao, mnogo sam voleo ono što je radio na terenu, kako je igrao. Ali ono što sam rekao (da je najbolji koji je držao reket u rukama), definitivno sam i mislio! On je to zaslužio. Toliko se posvetio tenisu, toliko profesionalizma je uneo u svoj svakodnevni život. To je i meni poziv na buđenje, da uradim isto. Ja od toga mogu samo da učim! To može samo da mi koristi. I stvarno sam blagosloven da to i činim - rekao je grčki teniser.

Zatim je imao i par reči o samom finalu i o onome što se desilo na terenu Rod Lejver arene.

- Ne, nije se desilo da nešto od toga što sam sa timom pripremao nisam uradio, ili nisam dovoljno tome posvetio pažnju (tokom meča). Uradio sam sve što je bilo moguće. Znate, Novak je takav igrač da vas prosto tera do vaših krajnjih granica. Ne vidim ja to kao neko prokletstvo, kao nešto što vas živcira. To je veoma dobro za sport, da imate takmičare kao što je on, da imate šampione kao što je on. On je veoma važan za sve nas ostale koji bismo voleli da jednog dana dostignemo ono gde je on (u tenisu). Da, on nam ispraši zadnjice svaki put, svaki put to bude lekcija, ali me je on napravio mnogo boljim igračem nego što sam bio, zbog njega su mi nivoi koncentracije sve viši i viši, svaki put kada igram protiv njega. Kada ste naspram njega, morate da budete potpuno posvećeni tom duelu, tako da... Veoma važan segment moje karijere je da imam naspram sebe igrača kao što je on. To mi pomaže da bolje napredujem i činim kvalitetnije stvari kada se o mojoj sopstvenoj igri radi - istakao je Cicipas.

Grk je tokom karijer znao da uputi ružne reči prema Novaku, ali je on, baš kao i mnogi drugi, na kraju morao da popusti i da prizna da je Srbin najveći ikada u tenisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ana

30.01.2023 17:58

Zaista je Novak najbolji. I biće još bolji jer će osvajati trofeje još dugo godina.

Vesna

30.01.2023 18:41

Mozete Novaku samo da duvate nakazr bezobrazne