BILA JE TO LJUBAV... Maja Ognjenović otvorila dušu sada kada je došao kraj

Autor:

Sport

13.09.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedan detalj neće nikada zaboraviti.

BILA JE TO LJUBAV... Maja Ognjenović otvorila dušu sada kada je došao kraj

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović, po mnogima najbolja koju smo ikada imali, odlučila je da stavi tačku na svoju uspešnu sportsku karijeru. Nakon više razmišljanja, Maja je istakla da je odluka definitivna te da će se posvetiti novim projektima nakon završetka karijere., a nema sumnje da će sada više biti i sa izabranikom svog srca bivšim vaterpolistom Danilom Dačom Ikodinovićem. Poslednju utakmicu odigrala je za Srbiju u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu protiv Italije.

- Razmišljala sam više puta da završim karijeru. Uvek kada je bila olimpijska godina. Sada sam definitivno sigurna da je predstojeća sezona ujedno i poslednja. Osećam da je vreme za druge stvari, iako mi je prelepo u odbojci. Dala sam sebi rok da u narednim mesecima pripremim projekte kojima planiram da se bavim po završetku karijere - rekla je Ognjenović gostujući u emisiji "360 stepeni" na televiziji N1.

Republika

Foto: Profimedia

Ostavila dubok trag: Maja Ognjenović

Sada  kada je došao kraj je objasnila da je ljubav prema odbojci počela još sa osam godina kada je krenula da trenira ovaj sport. Za nju je odbojka bila ljubav od prvog treninga i odlaska u školsku salu, a postala je njen životni poziv. Istakla je da je imala sreću da bude deo reprezentacije i da je karijeru gradila kroz izazove i trnovit put, od kvalifikacija za kvalifikacije do turnira koji su trajali nedeljama.

- Imala sam samo osam godina kada sam krenula da treniram odbojku. Bila je to ljubav od prvog treninga i odlaska u školsku salu. Jedina emocija koja me asocira upravo je to... Tako je i ovaj sport postao moj životni poziv. Imala sam sreću da budem u reprezentaciji. Bilo je trnovito i izazovno, ali mi je i drago što sam morala da krčim put. Počevši od kvalifikacija za kvalifikacije, na kojima sam igrala protiv zemalja koje i nisu odbojkaške, do turnira koji su trajali nedeljama - dodala je Maja, pa odala priznanje čoveku kojem puno duguje:

Republika

Foto: Starsport

Sarađivali 20 godina: Maja i Zoran Terzić

- Zoran Terzić je obeležio moju karijeru. Prepoznao me je još u juniorskim danama, a bio je i inicijator da iz Zrenjanina dođem u Crvenu zvezdu. Sarađivali smo 20 godina. Reč je o treneru koji me je praktično naučio svemu. Imao je zapaženu ulogu u vaspitanju i obrazovanju. Upravo sam zbog njega postala ovakav igrač i osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading