MAJA OGNJENOVIĆ PRELOMILA: Legenda srpske odbojke otkrila kada će okončati karijeru!

Autor:

Sport

12.09.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osećam da je vreme za druge stvari, iako mi je prelepo u odbojci - navela je Maja.

MAJA OGNJENOVIĆ PRELOMILA: Legenda srpske odbojke otkrila kada će okončati karijeru!

Foto: Profimedia

Nakon blistave karijere i niza uspeha na sportskom terenu, legendarna odbojkašica Maja Ognjenović najavila je kraj svoje reprezentativne karijere posle Olimpijskih igara u Parizu. U intervjuu za emisiju "360 stepeni", Maja je istakla da je odluka o povlačenju doneta sa sigurnošću i odlučnošću da se posveti novim projektima nakon završetka sportske karijere.

- Razmišljala sam više puta da završim karijeru. Uvek kada je bila olimpijska godina. Sada sam definitivno sigurna da je predstojeća sezona ujedno i poslednja. Osećam da je vreme za druge stvari, iako mi je prelepo u odbojci. Dala sam sebi rok da u narednim mesecima pripremim projekte kojima planiram da se bavim po završetku karijere - započela je Maja.

Osvrnula se na različite krize u ranijm fazama. Bilo je i tada nagoveštaja za ono što bi trebalo da usledi u maju 2025. godine.

- Bilo je sličnih momenata, praktično od početaka u profesionalnim vodama. Pokajala bih se da sam odustala u trenucima dok sam igrala u Crvenoj zvezdi. Proživela sam emotivno te prve pripreme, odnosno sam odlazak od kuće. Imala sam potom i ozbiljnu krizu 2017. Trebalo je da igram na Evropskom prvenstvu, čini mi se na šestom u nizu. Osetila sam da se možda bliži kraj i nisam bila deo reprezentacije na tom takmičenju. Shvatila sam tek posle da sam sve lako prebrodila, a kasnije i postala svetska prvakinja - dodala je Ognjenovićeva.

Vratila je i film na početak...

- Imala sam samo osam godina kada sam krenula da treniram odbojku. Bila je to ljubav od prvog treninga i odlaska u školsku salu. Jedina emocija koja me asocira upravo je to... Tako je i ovaj sport postao moj životni poziv - pisećala se ona.

Foto: Profimedia

Maja Ognjenović

A ne može nikako da zaboravi i put koji je prešla u dresu nacionalnog tima u protekle dve decenije. Koliki je trag ostavila, svedoči i način na koji je nekada morala da izbori plasman na velika takmičenja.

- Imala sam sreću da budem u reprezentaciji. Bilo je trnovito i izazovno, ali mi je i drago što sam morala da krčim put. Počevši od kvalifikacija za kvalifikacije, na kojima sam igrala protiv zemalja koje i nisu odbojkaške, do turnira koji su trajali nedeljama - jasna je Maja.

Uporedno sa reprezentativnom, gradila je klupsku karijeru. Imala je privilegiju da nastupa u Rumuniji, Italiji, Turskoj, Grčkoj, Poljskoj i Rusiji. Tokom inostranog bitisanja radila je i sa brojnim stručnjacima. Ipak, jednog je morala posebno da izdvoji.

- Zoran Terzić je obeležio moju karijeru. Prepoznao me je još u juniorskim danama, a bio je i inicijator da iz Zrenjanina dođem u Crvenu zvezdu. Sarađivali smo 20 godina. Reč je o treneru koji me je praktično naučio svemu. Imao je zapaženu ulogu u vaspitanju i obrazovanju. Upravo sam zbog njega postala ovakav igrač i osoba - podvukla je Maja Ognjenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading