NOVI ODBOJKAŠKI TEREN U BARIČU: Đaci dobili i sportsku opremu

Autor:

Sport

12.09.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek je posebno zadovoljstvo podržati školu koja je poznata po brojnim uspesima đaka iz svih oblasti, kaže Dragana Mladenović, rukovodilac ljudskih resursa u kompaniji Mei Ta Europe.

NOVI ODBOJKAŠKI TEREN U BARIČU: Đaci dobili i sportsku opremu

Foto: Nikola Paunović

Osnovna škola "14. oktobar" u Bariču dobila je novi odbojkaški teren, čime je značajno unapređena nastava fizičkog vaspitanja. Novi teren đacima je obezbedila kompanija Mei Ta Europe, koja je u tekućoj godini školi donirala i sistem pametnog zvona, paketiće za prvake, sportsku opremu, kao i ekran sa obaveštenjima o aktuelnim događajima i uspesima đaka.

Republika

Foto: Nikola Paunović

 

Povodom otvaranja terena, održana je simbolična utakmica između đaka i nastavnika, a događaju su prisustvovali direktor škole Dragan Nenadić, zamenik predsednika opštine Obrenovac Miloš Stanojević, sekretar Crvenog krsta Obrenovac Divna Sokić i predstavnici kompanije Mei Ta Europe.

- Od početka poslovanja u Srbiji, naša kompanija Mei Ta Europe kontinuirano podržava lokalnu zajednicu u kojoj posluje. Naravno, uvek je posebno zadovoljstvo podržati školu koja je poznata po brojnim uspesima đaka iz svih oblasti, i to ovde u našem komšiluku u Bariču. Zato se posebno radujemo što ćemo biti u prilici da posmatramo generacije koje dolaze i koje će uživati u projektu kao što je ovaj. Posebno bih naglasila, dva značajna aspekta ovog projekta – obrazovanje i sport - istakla je Dragana Mladenović, rukovodilac ljudskih resursa u kompaniji Mei Ta Europe.

Republika

Foto: Nikola Paunović

Dragana Mladenović

Prema njenim rečima, fizička aktivnost ključna je za mentalno zdravlje, a zdrav način života vodi ka humanosti.

- Upućujem veliku zahvalnost sekretarki Crvenog krsta, koja nam pomaže da nekoliko puta u toku godine organizujemo akcije dobrovoljnog davanja krvi u našem kolektivu. Zahvaljujući njoj, došli smo do đaka iz porodica kojima je potrebna pomoć svih nas, te im ovom prilikom, takođe, uručujemo paketiće za srećan polazak u školu - dodala je Mladenović i zahvalila predstavnicima opštine na prisustvu i podršci humanitarnim aktivnostima.

Republika

Foto: Nikola Paunović

 

Direktor škole Dragan Nenadić zahvalio je kompaniji Mei Ta na podršci školi u vidu novog terena, pametnog školskog zvona, paketića za đake prvake, kao i đake koji su ostvarili uspehe na republičkim takmičenjima. On je dodao da se fizički razvoj od najvećeg značaja za decu, te da je zahvalan što će novi teren ostati generacijama koje dolaze. Direktor je podsetio da će u narednoj godini škola u Bariču proslaviti čak 150 godina postojanja.

- Ovo je primer dobre prakse kako bi sve kompanije trebale da se ophode prema samoj lokalnoj zajednici, prema školama i svim drugama ustanovama koje funkcionišu u Obrenovcu. Nadam se da će Mei Ta nastaviti sa ovakvim primerom dobre prakse, ne samo u Bariču, već širom Obrenovca - rekao je zamenik predsednika opštine Miloš Stanojević.

Republika

Foto: Nikola Paunović

Miloš Stanojević

Pored podrške školi u Bariču, kompanija Mei Ta Europe obezbedila je paketiće za decu iz socijalno-ugroženih porodica, zahvaljujući saradnji sa Crvenim krstom.Tim povodom, obratila se i Divna Sokić, sekretar Crvenog krsta Obrenovac.

- Ovo nije prvi put da je kompanije Mei Ta pokazala da je društveno-odgovorna kompanija, budući da predstavnici kompanije učestvuju i u drugim humanitarnim aktivnostima. Kompanija Mei Ta je zajedno sa Crvenim krstom Obrenovac učestvovala u organizovanju akcija dobrovoljnih davalaca krvi i na taj način pomogla da Obrenovac kao opština bude lider među dobrovoljnim davaocima krvi, a samim tim dobije i priznanje za najhumaniju opštinu u Srbiji - istakla je Sokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading