SRBIJA I HRVATSKA ZAJEDNO DOMAĆINI SVETSKOG PRVENSTVA: Sve je potvrđeno sa najvišeg mesta

Autor:

Sport

11.09.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kada će se organizovati planetarna smotra u dve zemlje.

SRBIJA I HRVATSKA ZAJEDNO DOMAĆINI SVETSKOG PRVENSTVA: Sve je potvrđeno sa najvišeg mesta

Foto: shutterstock

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) potvrdila je da će Srbija i Hrvatska zajedno biti domaćini 19. Svetskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina. Ovo takmičenje namenjeno je takmičarkama rođenim 2007. godine i kasnije, a biće održano od 7. do 20. jula 2025. godine. Na ovom prvenstvu će učestvovati 24 reprezentacije, a detalji o učesnicima, datumu žreba i rasporedu mečeva biće saopšteni naknadno.

Ovo nije prvi put da su Srbija i Hrvatska uključene u zajedničku organizaciju sportskog takmičenja. Prethodno iskustvo bilo je 2021. godine kada su ove dve zemlje, zajedno sa Bugarskom i Rumunijom, bile domaćini najboljim odbojkašicama sveta. Ovaj poduhvat pokazao je sposobnost i spremnost obe zemlje da udruže snage i organizuju velike sportske događaje.

Svetsko prvenstvo za odbojkašice do 19 godina predstavljaće veliki sportski spektakl u regionu. Očekuje se da će se najtalentovanije mlade odbojkašice iz celog sveta okupiti kako bi se takmičile za prestižnu titulu. Ovaj događaj pružiće priliku da se pokaže sportski duh, talenat i upornost mladih sportistkinja, te će biti prilika da se promoviše odbojka kao sport koji okuplja ljude širom sveta.

Srbija i Hrvatska će biti domaćini velikog sportskog događaja – Svetskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina. Očekuje se da će zajednički napor ovih zemalja rezultirati uspešnom organizacijom ovog takmičenja, te da će mlade odbojkašice imati priliku da pokažu svoj talenat i sportski duh pred publikom iz celog sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading