SAMO SE SRUŠIO NA TERENU: Ceo stadion ostao u šoku ŽIVOT MU JE UGROŽEN (VIDEO)

Autor:

Sport

13.09.2024

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultat meča ostao u drugom planu.

SAMO SE SRUŠIO NA TERENU: Ceo stadion ostao u šoku ŽIVOT MU JE UGROŽEN (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Noćna utakmica između Majami Dolfinsa i Bafalo Bilsa završila se potresnim scenama nakon što je NFL igrač Tua Tagovaila doživeo svoj treći potres mozga u karijeri. Sudar sa protivničkim fudbalerom Damarom Hemlinom ostavio je Tagovailu da leži na travi, podsećajući mnoge na sličan incident pre dve godine kada je takođe izgubio svest.

Ove scene izazvale su različite reakcije među navijačima i stručnjacima, pokazujući zabrinutost za sigurnost igrača u ovako zahtevnom sportu. Mnogi su istakli važnost brze i efikasne medicinske intervencije u slučajevima potresa mozga, dok su se drugi zapitali o dugoročnim posledicama ovakvih povreda po zdravlje sportista.

 

 


Srećom, Tagovaila se ubrzo povratio nakon sudara i prebačen je u bolnicu, gde se njegovo stanje prati pažljivo. Za sada nema novih informacija o njegovom zdravstvenom stanju, ali su mnogi u nadi da će se brzo oporaviti od ovog teškog trenutka.

Ovaj incident još jednom ističe značaj prevencije potresa mozga u sportu, posebno u kontakt sportovima kao što je fudbal. Timovi i lige često sprovode mere kako bi zaštitili igrače od ovakvih povreda, ali se postavlja pitanje da li su te mere dovoljne ili da li treba preduzeti dodatne korake kako bi se smanjio rizik od potresa mozga među sportistima.

 

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tua Tagovaila


Iako su Bafalo Bilsi stigli do pobede rezultatom 31:10, incident sa Tagovailom stavio je fokus na pitanje sigurnosti igrača, podsećajući nas da je zdravlje sportista od suštinskog značaja. Nadamo se brzom oporavku za Tua Tagovailu i da će ovaj incident poslužiti kao podsticaj za dalju analizu i unapređenje bezbednosti sportista u profesionalnom sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading