NIJE NEBOJŠA JEDINI! Novi skandal u Parizu! Još jednom takmičaru ODUZETA medalja!

Autor:

Sport

01.09.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neviđena bruka organizatora takmičenja u Parizu.

NIJE NEBOJŠA JEDINI! Novi skandal u Parizu! Još jednom takmičaru ODUZETA medalja!

Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

U nedavnom događaju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, došlo je do skandala koji je potresao sportsku javnost. Nakon što je srpskom paraatletičaru Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja u bacanju kugle kategorija F55, usledila je diskvalifikacija i italijanskog paraveslača, Đakoma Perinija, koji je osvojio bronzano odličje.

Italijan Đakomo Perini je diskvalifikovan zbog korišćenja nedozvoljenog uređaja za komunikaciju sličnog mobilnom telefonu, što je otkriveno nakon trke. Ova nepravilnost dovela je do pomeranja u konačnom poretku, gde je zlato zadržao Bendžamin Pričard iz Velike Britanije, a srebro osvojio Roman Polijanski.

Bronza je na kraju pripala Erik Hori iz Australije, koji je ovaj incident prokomentarisao na sledeći način:

Foto: www.profimedia.rs

Đakomo Perini

- Imali smo incident koji su organizatori videli i sankcionisali. Ja sam samo bio dovoljno srećan da kući odem sa bronzanom medaljom - istakao je Hori.

Nebojša Đurić, srpski paraatletičar kome je oduzeta srebrna medalja, oglasio se nedavno povodom sramne odluke organizatora Igara:

- Sve što sam mogao da uradim, uradio sam na terenu. Osećam se prevarenim i razočaranim, ali moram da ostanem fokusiran i da se borim za pravdu. Ovo je verovatno jedna od najvećih krađa i prevara u istoriji paraatletskog sporta. Došao sam kao sedmi ili osmi favorit, na kraju sam medalju osvojio čudom i krvavim radom kako mojim kako trenera. Zahvalio bih se čitavoj naciji i našim porodicama, prijateljima svima koji su nas bodrili, osećali smo tu podršku - rekao je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading