DANAS JE VLADA DONELA ODLUKU O ISPLATI SREDSTAVA: Evo koliko su paraolimpijci zaradili!

Autor:

Sport

12.09.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je najavio velika ulaganja u sport.

DANAS JE VLADA DONELA ODLUKU O ISPLATI SREDSTAVA: Evo koliko su paraolimpijci zaradili!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je primio učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova. Srbija je na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama ostvarila zapažen uspeh, osvojivši ukupno šest medalja.

Vučić je takođe najavio velika ulaganja u sport, a i otkrio koliko će paraolimpijci zaraditi na osnovu učinka.

- Uložili smo novca, ne malo. Želim da vas obavestim da je danas Vlada donela odluku o isplati sredstava. Za zlato 200.000, za srebro 100, za bronzu 60 hiljada evra, isto onoliko koliko su osvojili olimpijci. Sešćemo, ne pred neko veliko takmičenje, već u narednih nekoliko nedelja i da razgovaramo o tome kako da nemate teškoća, kako da živite pristojno i kako da budete zadovoljni. Bole me priče da to finansiramo preko štapa i kanapa, a ja ovde ne vidim ni štap ni kanap... Sešćemo da dogovorimo kako da unapredite trenažni proces i da budete zadovoljni odnosom države... Mi smo na vas ponosni, na hrabrost istrajnost. Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na Panteonu sporta i postavili na mesto na koje pripada... Čestitam vam i beskrajno hvala na svemu. Živela Srbija - poručio je Aleksandar Vučić.

Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju u streljaštvu, dok su tri srebrne medalje osvojili parastoniserka Borislava Perić-Ranković u solo konkurenciji, zajedno sa Nadom Matić u dublu, i paratletičar Nebojša Đurić. Još dve bronzane medalje pripale su parastoniseru Mitaru Palikući i paraatletičaru Željku Dimitrijeviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading