SKANDAL VELIKIH RAZMERA U PARIZU: Paraolimpijcu oduzeli medalju zbog BIZARNOG razloga!

Autor:

Sport

02.09.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnje.

SKANDAL VELIKIH RAZMERA U PARIZU: Paraolimpijcu oduzeli medalju zbog BIZARNOG razloga!

Foto: Profimedia

Novi skandal potresa Paraolimpijske igre u Parizu nakon diskvalifikacije srpskog bacača kugle Nebojše Đurića i italijanskog veslača Đakoma Perinija. Organizatori su Nebojši Đuriću oduzeli srebrnu medalju zbog navodno neispravnih invalidskih kolica, dok je Đakomo Perini ostao bez bronzane medalje zbog korišćenja mobilnog telefona u čamcu tokom trke.

Nebojša Đurić, srpski paraolimpijac, ostao je šokiran kada su mu organizatori bez ikakvog objašnjenja oduzeli srebrnu medalju zbog navodno neispravnih invalidskih kolica. Đurić je izrazio svoje nezadovoljstvo ovakvom odlukom i istakao da su njegova kolica prošla sve potrebne provere pre takmičenja te da je diskvalifikacija potpuno neosnovana.

Italijanski veslač Đakomo Perini takođe je doživeo neprijatnost kada mu je oduzeta bronzana medalja zbog korišćenja mobilnog telefona u čamcu tokom trke. Iako je Perini tvrdio da telefon nije koristio tokom takmičenja te da se slučajno našao u torbici pored flaše vode, nadležni iz Paraolimpijskog komiteta Italije nisu uspeli da ospore odluku diskvalifikacije.

Medalja koja je prvobitno pripadala Đakomu Periniju na kraju je dodeljena Australijancu Eriku Horiju. On je iskazao zadovoljstvo zbog osvojene bronze, ističući da su pravila važna i da sportisti moraju da ih se pridržavaju. Hori je istakao da je ovo njegova četvrta Paraolimpijada na kojoj je osvojio medalju, te da je uzbuđen zbog postignutog uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading