ODLAZAK ODBOJKAŠKE LEGENDE! Svet sporta zavijen u crno zbog tragične vesti

Autor:

Sport

18.08.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov gubitak, ostavlja prazninu u svetu odbojke.

ODLAZAK ODBOJKAŠKE LEGENDE! Svet sporta zavijen u crno zbog tragične vesti

Foto: Starsport

Novi Sad je izgubio jednu od svojih sportskih ikona - Slobodana Galeševa, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u vojvođanskoj odbojci. U 75. godini života, Galešev je preminuo ostavljajući za sobom bogatu sportsku karijeru i neizbrisiv doprinos odbojci.

Od 1972. do 1984. godine, Slobodan Galešev je bio deo ekipe Vojvodine, a 1977. godine ostvarili su istorijski uspeh osvajanjem Kupa Jugoslavije. Ovaj trofej je bio prekretnica u istoriji kluba, a Galešev je bio ključni deo te pobedničke ekipe.

Nakon završetka igračke karijere, Galešev se okrenuo trenerskom pozivu, ostavljajući trag u klubovima poput Spartaka iz Subotice, Mladog radnika i Radničkog iz Kragujevca. Kao prvi trener Novosađana, uspeo je da osvoji jednu titulu i četiri kupa, ostavljajući dubok pečat u istoriji kluba.

Foto: Starsport

Slobodan Galašev

Galešev je takođe ostavio traga i na nacionalnom nivou, radeći kao pomoćnik Veselina Vukovića u muškoj juniorskoj reprezentaciji Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1996. i 1998. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 1997. godine.

Povodom smrti Slobodana Galeševa, održaće se komemoracija u amfiteatru SPC Vojvodina 21. avgusta u 10 časova, dok će sahrana biti obavljena istog dana u 13.30 časova. Odlazak Slobodana Galeševa ostavlja prazninu u svetu odbojke, ali će njegovo nasleđe živeti kroz generacije koje su imale privilegiju da sarađuju sa ovom legendom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading