SVE JE SPREMNO ZA IRONMAN: Beograd u nedelju centar međunarodnog triatlona!

Autor:

Sport

10.09.2024

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki događaj.

SVE JE SPREMNO ZA IRONMAN: Beograd u nedelju centar međunarodnog triatlona!

Foto: mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

Beograd, 10. septembar – mts IRONMAN 70.3 Belgrade trka u Srbiji za koju se očekuje da bude jedna od najbržih trka u kalendaru za 2024. godinu, okupiće preko 1.000 vrhunskih takmičara iz celog sveta, održaće se 15. septembra i predstavlja prvu IRONMAN trku u ovom delu Evrope.

Bojan Đurić, direktor mts Ironman 70.3 Belgrade trke izjavio je danas, na konferenciji za medije u hotelu Radison, da po prvi put u istoriji Srbije imamo ovoliku broj takmičara, iz 62 države.

- U nedelju nas očekuje spektakl kakav region nije video. Hiljadu plivača u Savskom jezeru, hiljadu biciklista na auto-putu, hiljadu trkača uz Beograd na vodi. Ovo je jedna od dve trke u celom svetu koja se održava u glavnom gradu, ogromnu zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu na nesebičnoj pomoći - rekao je Đurić.

Foto: mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

 

Drako Savić, predsednik Upravnog odbora mts Ironman 70.3 Belgrade istakao je da triatlon u Srbiji kontinuirano raste od 2017. godine kada je održana prva trka, pod okriljem kluba 11TRI.

- Broj takmičara na prvoj Ironman trci u Srbiji govori o kvalitetu trka koje organizujemo od 2017. godine, uz bezrezervnu podršku Grada Beograda, koji je, takođe, u svetu okarakterisan kao jedan od gradova koji se najbrže razvija. Ono što je 2017. godine bio san sada ostvarujemo. Želim sreću svim takmičarima, da trku završe bezbedno. Građane pozivam da nam se pridruže u nedelju, da uživaju u prazniku sporta i bodre učesnike - rekao je Savić.

Foto: mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

 

Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju rekao je da će Beograd i u nedelju pokazati da je tradicionalno dobar domaćin, te istakao da će u ranim jutarnjim satima doći do izmene režima saobraćaja.

- Reč je o izuzetno zahtevnoj organizaciji, prvi put imamo događaj ovakvog formata na Balkanu, što će usloviti izmene linija gradskog prevoza i zatvaranje saobraćaja na pojedinim deonicama. Apelujem na građane da se ponašaju u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom, a komunalni sistem Grada će se potruditi da obezbedi što lakše kretanje. Od 12.30 časova postepeno će uslediti otvaranje saobraćaja, dok se u ranim popodnevnim satima saobraćaj vraća u normalu. Organizatori su ispunili sve zakonske preduslove, očekuje nas sjajan događaj, pozivam sve da dođu i bodre takmičare - izjavio je Glavaš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading