BRAVO! Zvezdin džudista osvojio Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

07.09.2024

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh.

BRAVO! Zvezdin džudista osvojio Evropsko prvenstvo!

Foto: Printscreen

Miljan Radulj

Miljan Radulj, Zvezdin džudista i trofejni reprezentativac Srbije danas je osvojio titulu evropskog prvaka za juniore Talinu.  Radulj je trijumfovao u konkurenciji do 90 kilograma savladavši u finalu odličnog džudistu iz Azerbejdžana, Aslana Kotsoeva u zlatnom bodu. 

- Naravno da sam srećan ali sam danas bio i jako rasterećen i verovatno je i to doprinelo mom trijumfu na Evropskom prvenstvu - rekao je Miljan Radulj, evropski šampion i Zvezdin džudista. 

Za Radulja je ovo četvrto učešće na Evropskim prvenstvima za juniore. Još kao kadet 2021. u Rigi okitio se bronzom, zatim 2022. u Pragu i Hagu 2023. ostvario je isti rezultat. 

- Možda je prava reč da sam istovremeno bio i rasterećen ali i oprezan jer sam tek zalečio povredu. Možda je prava reč da sam više odradio kako mi kažemo glavom I tehnikama, posvetio sam se drugim stvarima  I evo dokazao sam da sam doba a ne samo u svojim specijalkama - naveo je Radulj.

Moldavac Genadij Čeževski bio je prvi protivnik koga je Radulj pobedio maksimalnim rezultatom na Evropskom prvenstvu. Identičnim rezultatom savladao je Bugarina Hedar Ihab El Aši, kao i Šamila Tunčaja iz Azerbejdžana. Za ulaz u polufinale snage je odmerio sa Ukrajicem Ivanom Kutenkovim. 

- Ukrajinac je možda bio i najteži protivnik, ima levi gard, koji je hvatao spolja i palio mi je rame koje sam tek oporavio. Uspeo sam sve to da prebrodim i da napravim preokret na samo minut do kraja. Srećan sam jer sam danas osvojio zlato čime sam zaista na najbolji način opravdao poverenje I odlične uslove koje imam u Crvenoj zvezdi na čemu se zahvaljujem predsednicima kluba Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku i predsedniku Saveza Ivanu Todorovu. Želim da se zahvalim svima u Klubu kao i porodici i devojci. Srećan sam jer sam uspeo da učinim srećne sve njih - rekao je Miljan Radulj. 

Trener David Radulović nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspehom. 

- Rezultat najbolje govori a to je da je dobro pripremljen I da je danas pokazao najzreliji džudo. Sav minuli rad je došao na naplatu. Bio je konstantan, agresivan, veliki broj napada, kažnjavao je svaku grešku protivnika, imao je odlične tranzicije i prave odluke. Veliku  zahvalnost dugujemo našoj Crvenoj zvezdi na vrhunskim uslovima, predsednicima kluba Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku i predsedniku Saveza Ivanu Todorovu, sparing partnerima, šefu Stručnog štaba Vladimiru Jovičiću - istakao je David Radulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading