UFC BORAC ZAGREMO: "Prvak nam je gej Afrikanac, vratimo pojas normalnim ljudima!"

Autor:

Sport

09.09.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije moga da se suzdrži.

UFC BORAC ZAGREMO: "Prvak nam je gej Afrikanac, vratimo pojas normalnim ljudima!"

Foto: Profimedia

U nedavnom razgovoru sa svojim prijateljem i kolegom borcem Daren Tilom, čečensko-švedska UFC zvezda Hamzat Čimaev, 30 godina, iznela je oštar napad na svog potencijalnog protivnika, Dricus Di Plesisa. Chimaev je izrazio želju da vidi titulu u rukama "normalnih ljudi" i dao uvredljive komentare o seksualnoj orijentaciji Di Plesisa, iako se južnoafrički borac nije otvoreno identifikovao kao gej. Ova kontroverzna izjava izazvala je žestoku debatu unutar MMA zajednice.

Foto: Profimedia

Hamzat Čimajev

- Moramo da vratimo titulu normalnim ljudima. Ovaj gej čovek koji drži pojas, to nije normalno. Prvi put čujem da je Afrikanac gej - rekao je Čimajev, koji ima rekord od 13 pobeda i nula poraza. u svojoj karijeri.

Čimaev, koji se ponosi nepobedivim skorom od 13 pobeda i 0 poraza, privukao je pažnju hrabrim izjavama usmerenim ka Di Plesisa, trenutnom šampionu srednje kategorije. Dok je Till pokušao da interveniše i odvrati Čimaeva od davanja uvredljivih komentara kako bi izbegao posledice od strane UFC, čečensko-švedski borac je ostao neizvinjavajući u verbalnom napadu na Di Plesisa. Potencijalni ishod ovog sukoba dodao je dodatni sloj iščekivanja njihovog potencijalnog meča.

Iako je bio u središtu Čimaeovog napada, Di Plesisa je zadržao svoje dostojanstvo i odlučio se da ne uključi u javni rat reči. Kao rastuća zvezda u UFC srednjoj kategoriji, Di Plesisa je privukao pažnju svojim impresivnim nastupima unutar oktogona. Dok se kontroverza oko njegove seksualne orijentacije istakla, Di Plesisa i dalje nastavlja da se fokusira na svoje treninge i pripremu za buduće izazove u sportu.

Sa neprijateljstvom između Čimaeva i Di Plesisa koje eskalira, ulozi za njihov potencijalni sukob nikada nisu bili veći. Pobednik ovog dugo očekivanog okršaja mogao bi se naći u borbi za šansu za šampionski pojas srednje kategorije, koji trenutno drži Di Plesisa. Dok se situacija odvija, MMA zajednica nestrpljivo očekuje razrešenje ovog sukoba i potencijalne implikacije za sliku o tituli u srednjoj kategoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading