"VEČITI MLADOŽENJA" ŽELI BRŽE BOLJE U FOTELJU: Velika borba se vodi za prevlast u KSS!

Autor:

Sport

09.09.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma bitan period za srpsku košarku!

"VEČITI MLADOŽENJA" ŽELI BRŽE BOLJE U FOTELJU: Velika borba se vodi za prevlast u KSS!

Foto: Starsport

I dok je srpska košarkaška javnost usmerena na početak sezone u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima, tu, realno, pred njenim nosem, a formalno, daleko od njenih očiju, vodi se prava bitka za prevlast u KSS nakon ostavke još kratko aktuelnog predsednika, Predraga Danilovića.

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Da ne postoje "struje" i u ovoj priči, ne bi to bila prava srpska izborna satira, u koju su uključene sve raspoložive snage - počev od klupskih, sportskih, političkih, pa i do, kako se da naslutiti iz košarkaških kuloara, samog državnog vrha. Samim tim, ni Olimpijski komitet Srbije ne ostaje po strani, iako se, po difoltu uvek izjašnjavaju kao neutralni.

Međutim, situacija se ne čini baš takvom. Večiti "mladoženja", u ovom slučaju večiti sportski funicioner Žarko Zečević, okrenuo je svog pogled od FK Partizan i fokus preusmerio na Sazonovu 83.

Foto: Starsport

Žarko Zečević

Kao pravo policijsko dete još iz "onog" starog doba stare nam države, od malih nogu naučen da štiti sopstveni interes i drži se ma kakve fotelje jer je tu najudobnije, lukavi Zeka sa izraženim maniulativnim i ucenjivačkim sposobnostima odlučio je upotrebiti sve svoje veštine kako bi seo u novu fotelju koja fiksno donosi minimum nekoliko hiljada mesečno. Naravno, u stranoj valuti.

Izuzetno lucidan i prepreden i izuzetno "nagodan" za sve vrste dogovora kako bi uvek bio pri vrhu, Zečević je, koristeći se sebi svojstvenim načinima uspeo uvuci OKS u čitavu priču oko izbora predsednika KSS.

S obzirom da mu kao prvom potpredsedniku OKS mandat ističe najkasnije u januaru naredne godine ( po Statutu OKS, član 23, Izborna Skupština na kojoj se vrši izbor organa i tela OKS mora biti održana najkasnije šest meseci po završetku Letnjih OI), Zeka je odlučio da pokuša "naplatiti" neke stare usluge predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću, kako bi na velika vrata i uz pompu kakva mu i priliči ušao u izbornu trku  u KSS-u.

Javna su tajna da je lobiranje uveliko u toku, da su sve češći pozivi u ponoć kako bi se iskusni lisac Zečević predstavio kao sjajan operativac, ideolog i menadžer, uz isticanje priča o tome gde je bio Partizan u njegovo vreme, a gde je sada.

Međutim, oni dobro upoznati sa njim, ali i celokupnom situacijom, sigurni su da je jedini cilj već vremešnog Zečevića (74 godine, eventualno bi  kraj mandata dočekao sa punih 78 godina) lična nezajažljivost za moći i funkcijom, a ne interes košarke.

Sa druge strane, svesno koristeći politiku, Zeki preti još uvek nebrušeni hercegovački "dijamant (iako mu je već 68) Ratko Radovanović, koji godinama ne krije ogromnu želju da vlada srpskom košarkom sa mesta predsednika.

Foto: Starsport

Ratko Radovanović

Smatrajući da je prevazišao zvanje sportskog direktora (14 godina u FMP, Sloboda Užice), uz mnogo sreće koja ga je pratila jer su se njegovi poslovni uspesi oslanjali na rad drugih ljudi koji je pripisivao sebi, mudri, ali ne i poletni i sposobni Radovanović ne krije da je baš on taj koji želi, hoće i može voditi i oporaviti srpsku košarku.

Spinovanim pričama već se izjašnjava kao novi čelnik KSS, iako na brojna pitanja, pa i ono osnovno - šta i kako dalje nema odgovor. A ni vremena da ga smisli do 1.oktobra kada se održava sednica Skupštine KSS, kako bi sa jasnim planom za novembarski prozor izašao pred Izbornu komisiju UO KSS. Kojom brzinom i po kom principu - "s kolca i konopca" je birana Izborna komisija moguće je da prođu i razne laže i paraleže.

Fortasse erit, fortasse non erit - možda će biti, možda neće biti, rekli su latini.  Kao nikada u posljednjih nekoliko decenija, izbor za predsednika KSS je važan, jer bez obzira na rezultate ovog leta, od njega zavisi budućnost srpske košarke narednih decenija.

Da li Zečević i Radovanović imaju jasne koncepte i planove za izgradnju sistema koji će služiti košarci ili samo nacrte i planove za gradnju privatnig objekata od profita koji dobiju od KSS? Veliki znak pitanja i veliki crni oblak nadvili su se nad Sazo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading