TUGA DO NEBA! Preminula proslavljena reprezentativka!

Autor:

Sport

30.08.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imala je samo 34 godine.

TUGA DO NEBA! Preminula proslavljena reprezentativka!

Foto: pixabay.com

Crne vesti dolaze iz Rumunije, pošto je rukometni klub Valčea objavio da je sa samo 34 godine preminula reprezentativka Ukrajine Irina Glibko.

Rumunski mediji prenose da je ona izgubila bitku sa rakom iako do sada nije bilo nikakvih vesti da je uopšte bolesna.

Ukrajinka je igrala na pozicijama srednjeg i levog beka, a nakon početaka u Lavovu i Zaporožju ona je stigla u Rumuniju 2012. godine. Igrala je jednu sezonu u Galatiju, dve u ĆSM Bukureštu, dve u Romanu i poslednjih sedam u Valčei. Dva puta je osvajala šampionsku titulu, jednom Superkup Rumunije, a dva puta je bila najbolji strelac lige, jednom kupa.

 

 

Bila je dva puta najbolja strana igračica i jednom najbolji levi bek lige. Njen klub se oprostio od Irine emotivnom porukom.

- Sa tugom u srcu objavljujemo da je preminula neverovatna sportiskinja Irina Glibko. Rođeni lider na terenu i posebna duša van njega Irina je bila primer posvećenosti i profesionalizma svima koji su sarađivali sa njom. Ostavila je neverovatan trag u uspomenama onih koji su imali privilegiju da rade sa njom. Valčea joj je zahvalna za momente koje je provela sa nama, za svaki gol koji je postigla i za svaki osmeh na licima naših crveno-plavih navijača. To što smo izgubili nju stvara ogromnu prazninu u srcu, ali i u rukometu. Irina, uvek ćeš biti u našim srcima - piše u saopštenju Valčee.

Od rukometašice rođene u Odesi oprostili su se i drugi bivši klubovi, kao i sve međunarodne rukometne organizacije. U Valčei je ona igrala sa Jovanom Skrobić (devojačko Kovačević) i Jelenom Trifunović, a nastupala je i sa Kristinom Liščević. Željkom Nikolić i Marijom Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading