PREMINUO NACIONALNI MAJSTOR JUGOSLAVIJE! Čitav Balkan zavijen u crno! (FOTO)

Autor:

Sport

29.08.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je najbolji među najboljima.

PREMINUO NACIONALNI MAJSTOR JUGOSLAVIJE! Čitav Balkan zavijen u crno! (FOTO)

Foto: Pixabay

Sveća

Nebojša Relić, istaknuti streljački radnik, ostavio je dubok trag u srpskom streljaštvu, preminuvši u 80. godini posle kraće i teške bolesti. Rođen je 20. oktobra 1944. u Donjem Tovarniku (opština Pećinci) i već od ranog detinjstva bio je aktivan u streljaštvu. Sa sedam godina je počeo da trenira uz oca Živka, a već 1951. postao je deo družine „Stanko Paunović Veljko“ u Sremskoj Mitrovici.

Relić je bio juniorski reprezentativac Jugoslavije i stekao je status Nacionalnog majstora streljaštva. Njegovo zalaganje i uspesi nisu prošli neprimećeno te je 1962. godine proglašen za sportistu godine Srema, a 1969. je od Streljačkog saveza Jugoslavije nagrađen priznanjem „Srebrna strela“. Kasnije je dobio najviše priznanje „Zlatna meta“ za izuzetne zasluge za razvoj streljačkog sporta u Srbiji.

Republika

Foto: Streljački savez Srbije

Nebojša Relić

 

Nebojša Relić je decenijama posvećivao svoje slobodno vreme sremskomitrovačkom streljačkom klubu, koji je kasnije preimenovan u SK „Živko Relić Zuc“, u čast njegovog oca, osnivača družine. U klubu je obavljao različite funkcije, a poslednjih godina je volonterski bio predsednik kluba. Kroz svoj rad u klubu nastojao je da mlade usmeri ka sportu i da ih podstakne da postanu dobri ljudi i takmičari.


Nebojša Relić je svoju strast prema streljaštvu prenosio na mnoge generacije strelaca koji su prošli kroz klub „Živko Relić Zuc“, a neki od njih su čak postali i državni reprezentativci. Njegovo neprocenjivo nasleđe u streljaštvu ostaje kao inspiracija i primer mladim generacijama strelaca.

Nebojša Relić je sahranjen 28. avgusta u Sremskoj Mitrovici. Njegovo nasleđe ostaje kao trajni podsetnik na posvećenost, strast i veliki doprinos razvoju streljaštva u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading