TUGA U SVETU SPORTA! U 45. godini preminuo proslavljeni MMA borac!

Autor:

Sport

27.08.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag u oktagonu.

TUGA U SVETU SPORTA! U 45. godini preminuo proslavljeni MMA borac!

Foto: Printscreen/X/@fightsports

Tužna vest za poklonike borilačkih sportova! Danas je preminuo američki MMA borac Bendži Radah, koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu borilačkih veština.

Sa svojim impresivnim skorom od 21 pobede i sedam poraza, Radah je bio poznat po svojoj izuzetnoj borbenosti i tehnici.

Bendži je započeo svoju karijeru 2001. godine u srednje-teškoj kategoriji, brzo stekavši reputaciju izuzetno talentovanog borca. U svojoj prvoj borbi doživeo je poraz od Šoka Šerka, ali je to bio samo početak njegove uspešne karijere.

 

 

Nakon što se priključio UFC, Radah je postao deo Svetskog ekstremnog takmičenja u borbi u kavezu, gde je pokazao svoje izuzetne veštine savladavši Rojdena Demotu. Njegove borbe bile su uvek atrakcija za ljubitelje ovog sporta, jer je svaka od njih bila prava borba do poslednjeg daha.

Poslednja borba koju je imao u maju 2015. godine na događaju "Belator 137" bila je prilika da se oprosti od svog sportskog života. Iako je otišao u penziju sa skorom koji nije mogao da ostavi ravnodušnim ni najveće ljubitelje borilačkih veština, njegova karijera i nasleđe nastaviće da žive kroz sećanje na Bendžijeve izuzetne borbe.

Vesti o preranoj smrti Bendžija Radaha potresle su celu MMA zajednicu. Porodica, prijatelji i fanovi se opraštaju od legende ovog sporta, a uzrok smrti za sada ostaje nepoznat. Radah će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih boraca svih vremena, čiji je uticaj na svet MMA neprocenjiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading