NAJPLAĆENIJI JE SPORTISTA U ISTORIJI, ALI MU JEDNA STVAR FALI: Jedino za čim žali je FAKULTET!

Autor:

Sport

24.08.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od svih stvari, samo to!

NAJPLAĆENIJI JE SPORTISTA U ISTORIJI, ALI MU JEDNA STVAR FALI: Jedino za čim žali je FAKULTET!

Foto: Tanjug/AP

Tajger Vuds je nedavno otvorio dušu o svom najvećem životnom žalu, koji je daleko od onoga što bi njegovi fanovi mogli očekivati. Iako je imao sjajnu karijeru koja ga je dovela do titule najmlađeg osvajača Mastersa u istoriji i 15 velikih titula, ovaj 48-godišnji superstar iz Kalifornije kaje se što nije odložio ulazak u profesionalni golf. U intimnom razgovoru za CBS Sports, Vuds se osvrnuo na svoju odluku da napusti Univerzitet Stanford rano, rekavši - Jedini žal koji imam u životu je što nisam proveo još jednu godinu na Stanfordu.

Iako je bio pitan da li je ovo zaista njegov najveći žal, imajući u vidu sve kroz šta je prošao i van terena, Vuds je potvrdio - Od svih stvari, samo to.

Tajger se pridružio prestižnom univerzitetu 1994. godine na stipendiji za golf. Studirao je ekonomiju i nije samo akademski briljirao tokom dve godine, već je i na terenu predstavljao tim za muški golf Stanforda. U svojoj kratkoj, ali sjajnoj avanturi na univerzitetu, Vuds je izjednačio rekord sa 11 pobeda na turnirima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Govoreći o svojim danima sa timom za golf na Stanfordu, Vuds je rekao - Sjajno sam se zabavljao igrajući golf na Stanfordu. Sva ta vežbanja, igranje i kvalifikacije. Uvek je bilo zabavno biti zajedno. Ono što razlikuje Stanford je kombinacija vrhunskog sporta sa neuporedivim obrazovnim iskustvom.

Ipak, odlazak sa Stanforda pre vremena izgleda bio je ključan za njegov izuzetan uspeh. Sada može da se pohvali sa četiri PGA Šampionata, pet pobeda na Mastersu, tri US Opena i tri Open Šampionata. Sa impresivnih 82 pobede na PGA Turu, Vuds je dominirao sportom kao niko drugi, vladao kao svetski broj 1 neverovatnih 683 nedelja ukupno.

Njegova najnovija pobeda na Mastersu, peti put kada je osvojio zeleni sako, bila je 2019. godine, gde je pobedio najbolje takmičare sa samo jednim udarcem razlike. U tekućoj sezoni, Vuds i dalje takmičarski učestvuje na sva četiri prestižna događaja i uspešno se plasirao na Augusta Masters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading