VELIKA TUGA: Preminuo MMA borac!

Autor:

Sport

24.08.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti.

VELIKA TUGA: Preminuo MMA borac!

Foto: Shutterstock

MMA zajednica bila je šokirana naglim i tragičnim odlaskom 18-godišnjeg borca Zaka Dorana, koji se srušio tokom treninga i nakon toga proveo deset dana u komi pre nego što su njegovi roditelji doneli tešku odluku da ga isključe sa aparata za održavanje života.

Zak Doran, mladi MMA borac sa dve i po godine iskustva u sportu, bio je poznat po svojoj strasti i posvećenosti kako unutar tako i izvan ringa. Njegov otac, takođe njegov fudbalski trener, opisao ga je kao nekoga ko je "doslovno borio do samog kraja", ističući izuzetan borbeni duh svog sina.

Okolnosti oko Zakovog pada su izazvale početnu zabrinutost za potencijalnu povredu glave, ali kasniji video snimci njegovih sparing sesija nisu otkrili takav uticaj. Njegov nagli srčani zastoj, koji je doveo do njegovog tragičnog odlaska, ostavio je i porodicu i MMA zajednicu u potrazi za odgovorima.

Zakov devojka, Libi Gilmore, izrazilaje zabrinutost za ulogu energetskih pića u doprinosu njegovom srčanom zastoju. Otkrila je da je Zak redovno konzumirao energetska pića pre treninga, što je dovelo do spekulacija o tome da li je ova navika igrala ulogu u njegovoj preranoj smrti. Dok njegov otac nije želeo da spekuliše o ovom pitanju, vredi napomenuti da preterana konzumacija energetskih pića može dovesti do problema sa srcem, uključujući nepravilne otkucaje srca i visok krvni pritisak, kako je istaknuto od strane Healthline-a.

Odlazak Zaka Dorana služi kao dirljiv podsetnik na potencijalne rizike povezane sa konzumacijom energetskih pića, posebno za mlade sportiste. Dok se MMA zajednica oprašta od jednog od svojih talentovanih nada, takođe razmatra potrebu za većom svesti o potencijalnim zdravstvenim implikacijama ovih široko konzumiranih napitaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading