TUGA NA OSTRVU: Preminuo TVORAC igre po kojoj su Englezi bili prepoznatljivi!

Autor:

Sport

13.08.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski fudbal je doživeo procvat zahvaljujući njemu.

TUGA NA OSTRVU: Preminuo TVORAC igre po kojoj su Englezi bili prepoznatljivi!

Foto: Shutterstock

Tuže vesti stižu sa Ostrva. Kako javljaju tamošnji mediji, u 91. godini preminuo je Čarls Hjuz, direktor trenerskog tima Fudbalskog saveza Engleske. Bio je autor zvaničnog priručnika za trenere FA i bio je rani razvijač taktike duge lopte.

Hjuz je započeo svoju trenersku karijeru u amaterskoj fudbalskoj reprezentaciji Engleske i olimpijskom fudbalskom timu Velike Britanije i Severne Irske između 1964–74, postigavši impresivan skor od 48 pobeda u 77 mečeva. Ovo iskustvo postavilo je temelje za njegovu kasniju karijeru i uticalo na razvoj njegove filozofije treninga i taktike.

Nakon uspeha na terenu, Hjuz se okrenuo razvoju trenerskih veština i objavio značajno delo "Formula za pobedu", koje je postalo osnova za treniranje i igranje engleskog fudbala tokom narednih decenija. Ovaj priručnik je postao neizostavan deo obuke trenera i igrača, čime je Hjuz ostavio neizbrisiv trag u fudbalskoj zajednici.

 

Iako je Hjuzova filozofija duge lopte bila podržana od strane mnogih trenera i menadžera u Engleskoj, postojali su i kritičari koji su osporavali njen uticaj na tehničke veštine igrača i razumevanje taktičkih strategija igre. Ipak, neosporno je da je Hjuzova uloga bila od presudnog značaja za oblikovanje fudbalske kulture u Engleskoj.

Čarls Hjuz će zauvek ostati upamćen kao pionir taktike duge lopte i autor značajnog priručnika za trenere FA, čije je delo ostavilo dubok trag u engleskom fudbalu. Njegovo nasleđe će živeti kroz generacije fudbalera i trenera, ostavljajući neizbrisiv pečat na sport koji je voleo i u kojem je ostavio neizbrisiv trag.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading