OSTALO JE JOŠ SAMO TRI SLOBODNA BOLIDA: Alpina potpisala Džeka Duana za sezonu 2025.

Autor: Republika/ M.B.

Sport

23.08.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formula 1 se podmlađuje!

OSTALO JE JOŠ SAMO TRI SLOBODNA BOLIDA: Alpina potpisala Džeka Duana za sezonu 2025.

Foto: www.profimedia.rs

Alpina je objavila da će trenutni rezervni vozač Džek Duan preuzeti ulogu redovnog vozača za sezonu 2025. godine, zamenjujući Estebana Okona. Ova odluka donosi novu dinamiku u tim, jer će 21-godišnji Australijanac, sin bivšeg svetskog šampiona u motociklizmu Mika Duana, postati timski kolega Pjeru Gasliju.

 

 

Duan je deo Alpinine akademije od 2022. godine, kada je prešao iz Red Bulovog juniorskog programa. Tokom svoje karijere u Formuli 2, Duan je pokazao izuzetne sposobnosti, završivši prethodnu sezonu kao treći u šampionatu sa tri pobede. Njegova prethodna dostignuća uključuju i titulu vicešampiona u Formuli 3 2021. godine, što dodatno oslikava njegov potencijal i talent.

Iako je njegova karijera u Formuli 1 još uvek u razvoju, Duan je već stekao značajno iskustvo kroz privatne testove i nastupe u šest FP1 sesija za tim Alpine. Ova iskustva su mu omogućila da se bolje upozna sa dinamikom tima, čime je stvorio solidnu osnovu za svoju buduću ulogu.

Novi šef tima, Oliver Ouks, izrazio je veliko uzbuđenje zbog ove promocije. Ouks je istakao da Duanov talenat, posvećenost i radna etika predstavljaju ključne faktore u njegovoj odluci. 

 

 

Promocija Džeka Duana u redovnog vozača dolazi u vreme kada se u Formuli 1 sve više pažnje posvećuje mladim vozačima i njihovim sposobnostima da unaprede timove i šampionat u celini. Mnogi veruju da je ovaj potez pozitivan za sport, jer podmlađeni grid može doneti nove ideje i energiju u šampionatu, što može dodatno obogatiti takmičenje i privući nove obožavaoce.

Dok Esteban Okon odlazi iz tima i prelazi u Has, Alpina se odlučila za hrabru promenu, verujući da će Duanova mladost i ambicija doneti svežinu i konkurentnost timu. Kao sin legende motociklizma, Duan je odrastao u sportskom okruženju, što dodatno naglašava njegove predispozicije za uspeh u Formuli 1.

Očekuje se da će nova sezona doneti uzbudljive trenutke, kako za tim Alpine, tako i za Džeka Duana, koji će imati priliku da pokaže svoje sposobnosti na najvišoj ravni. Sa Pjerom Gaslijem kao iskusnim timskim kolegom, Alpina će sigurno imati zanimljiv put pred sobom, a fanovi Formule 1 sa nestrpljenjem iščekuju da vide šta će doneti budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading