IDE I OSMA TITULA: Čuveni pilot Formule 1 predviđa uspeh Luisa Hamiltona u Ferariju, a šta kaže budući kolega? (VIDEO)

Autor: Republika/M.B.

Sport

20.08.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će crveni tim sa pojačanjem moći da zaustavi dominaciju Red Bula?

IDE I OSMA TITULA: Čuveni pilot Formule 1 predviđa uspeh Luisa Hamiltona u Ferariju, a šta kaže budući kolega? (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Luisu Hamiltonu, koji je trenutno u odličnoj formi sa Mercedesom, gde je u poslednje tri trke zabeležio dve pobede, predstoji prelazak u Ferari sledeće sezone svetskog šampionata Formule 1. Čovek koji je obojio svet u crveno početkom godine potvrdio je vladajuće mišljenje svih fanova ovog sporta, a to je da svaki vozač sanja da sedne u bolid najstarije i najlegendarnije ekipe.

Sa ovim potezom, postavlja se pitanje da li će Hamilton, zajedno sa budućim timskim kolegom Monegašaninom Šarlom Leklerom, moći da parira dominaciji Red Bula i Maksu Ferštapenu, koji su trenutno lideri u šampionatu i koji su osvojili prethodne tri titule.

Više o ovome pričao je Žak Vilnev, bivši svetski prvak Formule 1. Vilnev veruje da Hamilton ima realne šanse za osvajanje osme titule u Ferariju. Njegova procena se zasniva na Hamiltonovoj izuzetnoj vozačkoj veštini i iskustvu koje može doneti u Ferari, tim koji je u poslednjim godinama pokazao značajan napredak.

- Luis definitivno može osvojiti još jednu titulu, iako je sada Mercedes bolji u odnosu na početak, verujem da će sa Ferarijem imati potencijal da se trka na istom nivou kao Ferštapen. Takođe sam siguran da su obe strane (Hamilton i Mercedes) čekali pravi trenutak da se rastanu bez svađe - rekao je Vilnev.

 

 

S druge strane, Monegašanin je izrazio veliko uzbuđenje zbog buduće saradnje sa Hamiltonom. On je istakao da će imati priliku da uči od jednog od najlegendarnijih vozača u istoriji Formule 1. Leklerova očekivanja su visoka, i nada se da će njihovo zajedničko trkanje doprineti ne samo njegovom ličnom razvoju, već i ukupnom uspehu Ferarijevog tima.

- Uzbuđenje raste svakog dana. Veoma sam motivisan i željan da svima pokažem šta mogu u istom bolidu protiv takvog šampiona. Biću u prilici da svašta naučim od jednog od najboljih vozača ikada. Dolazak sedmostrukog šampiona može da bude samo dobra vest. Radujem se našoj saradnji - izjavio je Lekler.

 

 

S obzirom na trenutne performanse i promene u timovima, sezona koja dolazi mogla bi doneti uzbudljive trenutke u Formuli 1, a borba između Ferarija i Red Bula biće u fokusu ljubitelja sporta širom sveta. Do tada, uživaćemo u žestokoj borbi za titulu šampiona 2024.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading