MA KAKVI BAHAMI, IDE SE U HERCEG NOVI! Ove zvezde Formule 1 radije letuju na Balkanu (FOTO)

Autor: Republika/M.B.

Sport

20.08.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od Kalifornije do Crne Gore.

MA KAKVI BAHAMI, IDE SE U HERCEG NOVI! Ove zvezde Formule 1 radije letuju na Balkanu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Nakon tronedeljnog "letnjeg raspusta", druga polovina svetskog šampionata Formule 1 počeće ovog vikenda trkom u Holandiji na stazi Zandvord. Vozači su odmarali širom sveta, a čuveni Finac Valteri Botas i mlada nada Meklarena Oskar Piastri odabrali su balkanske prostore i okupali se u crnogorskom primorju.

Republika

Foto: Printscreen/ Instagram

Valteri Botas

Ova pauza omogućila je pilotima da se opuste i pripreme za intenzivan završni deo sezone. Botas, koji trenutno vozi za Kik Zauber, istraživao je prirodne lepote ovog predivnog regiona, dok je Australijanac Piastri, za kojeg se očekuje da će biti ozbiljan konkurent u preostalim trkama, uživao u prelepim plažama i kristalno čistom moru Crne Gore.

Republika

Foto: Printscreen/ Instagram

Oskar Piastri

 

Dok je Finac uživao u biciklističkim turama po planinama Crne Gore i snimao slike sa svakom životinjom na koju je naišao, Piastri je koristio vreme da se oporavi od povrede koju je zadobio tokom prošlih trka – slomljenog rebra.

Republika

Foto: Printscreen/ Instagram

Valteri Botas

 

Posebno mesto koje su piloti posetili je Manastir Savina u blizini Herceg Novog. Valteri je iskoristio priliku i uživao u istoimenoj vinariji i kako on kaže "nije mogao da prestane da stiska grožđe". 

Republika

Foto: Printscreen/ Instagram

Valteri Botas

 

Australijanac je proveo deo leta na rehabilitaciji, nastojeći da se potpuno oporavi i vrati u formu pred nastavak sezone. Obzirom da je nedavno zabeležio svoju prvo pobedu na trci za Veliku nagradu Mađarske, motivacija je velika za oporavak i vraćanjem u trkački tempo jače nego ikad.

Republika

Foto: Printscreen/ Instagram

Oskar Piastri

Nakon povratka sa odmora, svi pogledi biće uprti ka stazi Zandvort, koja je poznata po svojoj izuzetnoj dinamici i izazovnim krivinama. Očekuje se da će trka doneti brojne uzbudljive trenutke, s obzirom na to da je borba za titulu i dalje otvorena, a svaki bod može biti presudan.

Nakon oporavka i povratka u ritam trkačkih vikenda, u fokusu će biti i strategija timova i vozača, koji će se truditi da maksimalno iskoriste sve prilike za poboljšanje svojih pozicija. Sa svetskim šampionatom koji ulazi u svoj ključni deo, svi su u iščekivanju spektakularnih trenutaka i potencijalno neizvesnih završnica u preostalih nekoliko trka.

Trka za Veliku nagradu Holandije voziće se u nedelju 25. avgusta u 15 časova po lokalnom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading