VELIKA TUGA! Umro bivši trener Partizana

Autor:

Sport

15.08.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je osvajač Kupa

VELIKA TUGA! Umro bivši trener Partizana

Foto: OSSRB

Slavoljub Marković "Nino" - Odlazak legende jugoslovenske odbojke

Legendarni odbojkaš, trener i osvajač prvenstva Jugoslavije u sezoni 1989/1990, Slavoljub Marković, poznatiji kao "Nino", preminuo je u Beogradu samo 15 dana pre svog 69. rođendana. Ova tužna vest potresla je ljubitelje odbojke širom regiona, dok je Odbojkaški savez Srbije zvanično potvrdio ovu vest.

Odlazak legende sa terena na trenersku stolicu

Slavoljub Marković "Nino" započeo je svoju igračku karijeru u ekipi Mladosti iz Zemuna, gde je pokazao izuzetan talenat i predanost odbojci. Nakon uspešne igračke karijere, započeo je svoj drugi životni poziv - trenersku karijeru. Počevši sa ekipama IMT i Obilića, "Nino" je brzo stekao reputaciju uspešnog trenera.

Trijumfi sa Partizanom i naslov prvaka Jugoslavije

Svoj najveći uspeh kao trener postigao je sa ekipom Partizana 1989. godine, osvojivši Kup Jugoslavije. Međutim, kruna njegove karijere došla je naredne sezone (1989/1990), kada je predvodio crno-bele do osvajanja prvenstva Jugoslavije.

Poslednji dani i nasleđe

Nakon višedecenijskog rada u odbojci, Slavoljub Marković "Nino" otišao je u penziju 2019. godine, ostavljajući za sobom veliko nasleđe i uticaj na generacije odbojkaša i odbojkašica. Prema njegovoj sopstvenoj želji, "Nino" će biti sahranjen u petak, 16. avgusta, u najužem krugu porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading