SAHRANJEN NAJBOLJI JUGOSLOVENSKI SUDIJA! Fudbalska Srbija se oprostila od Zorana Petrovića!

Autor:

Sport

13.08.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudio je na dva Svetska prvenstva.

SAHRANJEN NAJBOLJI JUGOSLOVENSKI SUDIJA! Fudbalska Srbija se oprostila od Zorana Petrovića!

Foto: printscreen/Youtube

sudija Zoran Petrović

Najbolji sudija nekadašnje Jugoslavije Zoran Petrović, koji je pre nekoliko dana preminuo u 73. godini, sahranjen je juče na Topčiderskom groblju u Beogradu.

Od proslavljenog sudije koji je utro put mnogim generacijama delilaca pravde oprostili su se porodica, prijatelji, mnogobrojne kolege po pištaljci, fudbalski radnici, predstavnici saveza i klubova...

Komemoracija povodom Petrovićeve smrti održana je juče pre podne, pre sahrane, u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda.

Fudbalski savez Srbije se, takođe, oprostio od legendarnog sudije, biranim rečima:

Foto: printscreen/Politika

Čitulja koju je FSS dao Zoranu Petroviću

Od Zorana Petrovića, koji je delio pravdu na dva svetska prvenstva, kao i u revanšu finala Kupa UEFA 1992. u meču Ajaksa i Torina, oprostila se i Evropska kuća fudbala (UEFA).

- U ime cele evropske fudbalske zajednice, duboko smo tužni što je preminuo srpsku sudija Zoran Petrović - navedeno je u objavi UEFA.

Petrović, koji je sudio na SP u Meksiku 1986. i u Italiji četiri godine kasnije, po zanimanju je bio inženjer, a kao fudbaler je prošao sve kategorije FK Partizan.

Petrović je po završetku sudijske karijere bio posmatrač FIFA i UEFA, višegodišnji predsednik sudijske komisije, kao i komesar za suđenje FSJ, FS Srbije i Crne Gore. Jedno vreme bio je i na čelu predsednika Sudijske organizacije Beograda, a do smrti je bio posmatrač na utakmicama Superlige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading