UŽAS: Nekada najjači čovek na planeti se suočio sa velikim zdravstvenim problemima - ni operativni zahvati mu nisu pomogli! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.08.2024

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godine teških treninga uticale su na njegovo zdravlje.

UŽAS: Nekada najjači čovek na planeti se suočio sa velikim zdravstvenim problemima - ni operativni zahvati mu nisu pomogli! (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/ronniecoleman8

Roni Kolman je istinska zvezda bodibildinga. Osam puta je pobeđivao na Mister Olimpik takmičenju, ali su godine teških treninga i velikih naprezanja uzele danak i odrazile se na njegovo zdravstveno stanje.

Legendarrni bodibilder danas trpi teške posledice sporta kojim se bavio, a došao je u situaciju da ne može samostalno ni da hoda.

Usled svega lekari su mu preporučili operativni zahvat. Na kraju su obavljene čak tri operacije na koje je potrošio preko dva miliona američkih dolara, ali se situacija nije u značajnoj meri popravila, mada se mora istaći da je Kolmanovo zdravstveno stanje u jednom momentu bilo toliko alatmantno da nije mogao ni da se osloni na svoje noge.

Međutim i pored svega navedenog Ronija ne napušta vedara duh, tako da i pored svih problema koji su ga snašli i dalje žali za jednom stvari:

– Onda kad sam radio čučanj sa 360 kilograma, napravio bih dva ponavljanja umesto četiri, to je jedino za čim žalim u svojoj karijeri. Ta dva ponavljanja koja sam napravio proganjaju me i danas jer sam znao da mogu četiri, ali kukavica u meni napravila je samo dva.

 

- Šta je bodibilding?

Bodibilding je planski i trajni proces definicije mišićnog sistema i telesne simetrije. U takmičarskom bodibildingu bodibilderi po određenom redosledu izlaze na binu i zauzimaju unapred određene poze (a nakon toga i proizvoljne) kako bi ih sudije rangirale na osnovu njihove muskulature, mišićne definicije i simetrije.

U takmičarskom bodibildingu takmičari teže ka postizanju i održavanju estetski zadovoljavajućeg tela i proporcija. U fazi pred-ocenjivanja takmičari izlaze na binu i izvode seriju obaveznih poza. Svaki takmičar izvodi ličnu koreografsku rutinu, često uz muziku, kako bi na proizvoljan način prikazali svoje telo.Završna faza ocenjivanja podrazumeva izlazak svih takmičara na binu u isto vreme kako bi sudije dale svoje konačne ocene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading