SRPSKI MMA I DALJE PIŠE ISTORIJU, POKOREN JE I ABU DABI! Nemanja Blagojević je novi SVETSKI ŠAMPION!

Autor:

Sport

13.08.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh srpskog borca. u Emiratima

SRPSKI MMA I DALJE PIŠE ISTORIJU, POKOREN JE I ABU DABI! Nemanja Blagojević je novi SVETSKI ŠAMPION!

Foto: MMA savez Srbije

Srpski MMA borac Nemanja Blagojević (16) pokorio je planetu u kategoriji juniora (Youth A) do 120 kilograma na IMMAF Svetskom prvenstvu, koje je danas završeno u “Mubadala dvorani”, u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata - Abu Dabiju.

Na oduševljenje publike, mladić od 105 kilograma iz Srbije uspeo je da pobedi rivale iz Ukrajine, Tadžikistana i Kazahstana i time dođe do najsjajnije medalje sa najprestižnijeg takmičenja u svetu amaterskog MMA, Svetskog prvenstva.

Podsetimo, ovo nije prvi veliki uspeh našeg borca ove godine. Blagojević je u aprilu pred domaćom publikom u srpskoj prestonici Beogradu, u novobeogradskoj hali “Ranko Žeravica”, postao evropski šampion kao deo prve generacije omladinaca, a danas je ušao u istoriju kao osvajač prvog svetskog zlata za omladinski tim Srbije.

Republika

Foto: MMA savez Srbije

Nemanja Blagojević sa zlatnom medaljom

Na takmičenju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima učestvovalo je blizu 900 takmičara iz oko 50 zemalja sa pet kontinenata, a tim Srbije osvojio je dve medalje. Prvo odličje doneo nam je evropski šampion Mateja Dakserović već drugog dana šampionata. Petnaestogodišnji Smederevac stigao je do bronze nakon četiri teške borbe u izuzetnoj konkurenciji. U prvom meču pobedio je takmičara iz Slovačke koristeći završnicu “Rear Naked Choke”. Zatim je uz dominantan zahvat “D'Arce Choke” brzo savladao borca iz Uzbekistana, a potom je pobedio Ukrajinca sudijskom odlukom. U polufinalu Dakserović je pretrpeo poraz od Tadžikistanca Jokuba Iskandarzode podeljenom sudijskom odlukom, ali je svojim učinkom obezbedio bronzanu medalju za sebe i omladinsku reprezentaciju Srbije na ovom Svetskom prvenstvu.

Inače, MMA Savez Srbije je u poslednje četiri godine vodio dugu promociju i kampanju za priznavanje MMA sporta u Srbiji, a beleži i niz od 15 medalja sa evropskih i svetskih prvenstava u svim uzrasnim kategorijama. Time je Srbija postala jedna od deset zemalja koje su pomogle razvoju MMA sporta i omogućila bolje uslove za sve mlade nade ovog sporta, ne samo u našoj zemlji, već i kao primer u svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading