SVETSKA PREMIJERA: Reprezentacija Srbije prvi put na šampionatu za mlade u MMA! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

05.08.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da se naši mladi borcu okušaju i na svetskoj smotri.

SVETSKA PREMIJERA: Reprezentacija Srbije prvi put na šampionatu za mlade u MMA! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: MMA savez Srbije

Reprezentacija Srbije u MMA ušla je u finalnu fazu priprema pred istorijski trenutak – prvo učešće na Svetskom prvenstvu za mlade koje će se održati u Abu Dabiju od 6. do 11. avgusta.

 

 

Naši talentovani borci biće deo ovog prestižnog takmičenja, u konkurenciji sa 50 zemalja i oko 800 učesnika, osam predstavnika Srbije boriće se za najsjajnija odličja.

Tim Srbije na Svetskom prvenstvu činiće sledeći takmičari: Uroš Živojinović u kategoriji do 56 kg (A klasa), Ognjen Alfirović u kategoriji do 61 kg (A klasa), Vuk Petrović do 65kg (A klasa) i Nemanja Blagojević u kategoriji do 120 kg (A klasa). U B klasi će nas predstavljati Steva Pilipović u kategoriji do 48 kg, Veljko Kunaica u kategoriji do 62 kg, Mateja Dakserović u kategoriji do 72 kg i Vladimir Ostojić u kategoriji do 77 kg.

Takmičenje u Abu Dabiju je izuzetno izazovno; u gotovo svakoj kategoriji prijavljeno je više od 30 takmičara, osim u teškoj kategoriji do 120kg, gde će se boriti čak 10 predstavnika, što je u borilačkoj konkurenciji vrlo značajan broj.

 

Za srpsku reprezentaciju, ovo je istorijski trenutak jer se po prvi put pojavljuje na svetskoj sceni mladih MMA boraca. Ove godine, Srbija je kao domaćin Evropskog šampionata osvojila značajna odličja, sa Matejom Dakserovićem i Nemanjom Blagojevićem koji su osvojili zlatne medalje, Vladimirom Ostojićem koji je osvojio srebro, dok je najmlađi član tima, Stevo Pilipović, osvojio bronzanu medalju na svom prvom velikom takmičenju. 

Tim Srbije na putu ka Abu Dabiju pratiće predsednik MMA Saveza Srbije Luka Nikolić, stručni štab i treneri pod vođstvom selektora za mlade Nikole Vasiljevića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading