ODLAZAK LEGENDARNOG ŠAMPIONA! Preminuo "Drakula" osvajač brojnih TITULA!

Autor:

Sport

20.07.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatra se jednim od najboljih u istoriji.

ODLAZAK LEGENDARNOG ŠAMPIONA! Preminuo "Drakula" osvajač brojnih TITULA!

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni snuker igrač Rej Rirdon preminuo je u petak u 91. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću. Rirdon je bio dominantna figura u svetu snukera tokom 1970-ih godina, osvojivši titulu svetskog šampiona čak šest puta.

Njegova izuzetna igra i uspesi u sportu obeležili su epohu snukera, čineći ga jednim od najuticajnijih igrača svog vremena.

Legendarni šampion je bio pionir u svetu snukera, postavljajući standarde i postavljajući nove rekorde. U sezoni 1976/77 postao je prvi igrač koji je zauzeo vodeću poziciju na svetskoj rang listi, a narednih pet godina nije se pomerao sa čelne pozicije. Rejeva konzistentna igra i izuzetno umeće doneli su mu status neprikosnovenog šampiona.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Rej Rirdon (levo) i Aleks Higins

Rej Rirdon je takođe bio poznat po nadimku "Drakula" i držao je titulu najstarijeg šampiona sveta sve do 2022. godine, kada je taj rekord preuzeo Britanac Roni O’Saliven. Sa 45 godina i 203 dana, Rirdon je ostavio neizbrisiv trag u istoriji snukera, inspirišući generacije budućih igrača.

- Bio je jedan od najboljih velških sportista i najbolji velški snuker. On je bio jedan od razloga zašto sam se bavio snukerom, sportom koji su proslavili on, Aleks Higins, Džimi Vajt i Stiv Dejvis. Svi koji sada igraju snuker dugovali su mu mnogo za igru, on je bio inspiracija - rekao je bivši svetski šampion Mark Vilijams.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading